28 Март 2024 г. Четвъртък

Бивш атакист "разкри" връзки между Сидеров и Доган

2012-01-06 08:02:28

 

Мрачни прогнози за бъдещето на Волен Сидеров като лидер на „Атака" направи един бившите националистиКамен Петков. Той изрази убеденост, че Сидеров ще падне от председателския пост. Засега обаче Петков не се ангажира с прогноза за това кой ще го наследи.

Имайте предвид, че черешката на тортата (Капка Сидерова, б.ред.) все още не е казала нищо. Ако тя проговори, ще стане страшнозаяви Камен Петков пред Нова Телевизия.

Той направи и друга прогноза по отношение на бившия си шеф:„Волен се отказа от всички защитавани каузи и твърдения. Отрече се от Бойко Борисов, когото подкрепяше до едно положение, отрече се от съпругата си, отрече се и от кума си. Съвсем скоро ще се отрече и от Сидеров."

По думите на бившия атакист, Сидеров вече се е превърнал в олицетворение на лъжливото овчарче и съвсем скоро ще се стигне до познатото „ум умува, ум царува, ум патки пасе."

Камен Петков изтъкна и силното си впечатление и от дадената вчера пресконференция по повод спирането на вестник „Атака" и телевизия Алфа. Той обаче не разбира „защо никой от присъстващите около 20-ина журналисти не е попитал Волен защо през 2005-2009 година, когато не са получавали субсидия, вестникът е издаван, а сега, когато има такива пари - вече не може да го издържа."

Защо Волен подвежда журналистите си и избирателите си, запита Петков и подчерта, че тук не става дума за пари, а нещата са много по-дълбоки. Той призова журналистите да направят проверка дали наистина вестник „Атака" се печата в печатница, близка до ДПС, печатница, която прави и изданията на Делян Пеевски. Петков поясни, че той е стигнал до тази информация след направени лично от него проучвания.

Той изрази и недоумението си как Волен не е намерил друго място, където да се печата вестника: „Толкова ли няма други печатници?"

Друго нещо, което недоумява бившият атакист е подкрепата от ДПС, която „Атака" ще търси във връзка с намерението си "пита" Конституционния съд за „спорното тълкуването на чл.25 ал. 3 от Закона за политическите партии, който позволявасубсидията да следва депутата.

До там ли опря „Атака" - да търси ДПС. Ами ако Доган поиска целувка, както беше с БСП покрай изборите, Волен ще трябва да го целуне. А ако Волен го направи, това означава, че е готов да целуне дявола, за да постигне целите си, коментира още Камен Петков.

Той направи и друго „разкритие" за връзките на „Атака" с ДПС: „В деня, в който Комисията за конфликт на интереси трябваше да разглежда въпроса „Цанков камък", Волен накара Вальо Николов да се измислят нещата, така че да се завоалират по линия на Доган." Петков призова и Валентин Николов да излезе пред медиите и да разкаже едно към едно какво точно е станало по случая „Цанков камък."

Той дебело подчерта, че никой от партията не е правил нещо без знанието на Волен Сидеров, а всяко едно тяхно участие в дадена медия е минавало през цедката на PR-ката.

Относно изразената си принадлежност към БСП след оттеглянето си от „Атака", Камен Петков каза, че това, че е пренасочил парите си не означава, че ги подкрепя. „Имаше няколко възможности - можех да ги пренасоча към ГЕРБ, но те нямаше да ги приемат от съюзника, Синята коалиция ясно заяви, че не ги приема, на ДПС нямаше как да ги предложа от морални съображения", заяви той и добави, че идеята е била тези пари да не останат в партията на Сидеров.

В заключение Петков изтъкна, че в „Атака" все още има двама-трима трезвомислещи хора, взирайки Явор Нотев, Огнян Стоичков и Станислав Станилов. „Засега те се въздържат да коментират отношенията си с Волен, норано или късно и те ще бъдат излъгани", категоричен бе ексатакистът.

 

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати