Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Фев 24
Начало arrow София arrow Нови 12 линии ще свързват големите квартали в София с метрото

Нови 12 линии ще свързват големите квартали в София с метрото

  Print E-mail
2012-01-06 07:26:35
източник: dnevnik.bg

Още 12 нови маршрута ще бъдат добавени към съществуващата в момента транспортна схема на София, съобщи БТА. Целта е да се осигури връзка с основните маршрути на трамвайния транспорт и метростанциите. Затова по тези маршрути ще пътуват по-малки автобуси.

Най-вероятно новите линии ще бъдат пуснати в края на годината, уточни зам.-кметът Любомир Христов. Преди това обаче решението за тях трябва да бъде одобрено от Общинския съвет.

Номерацията на новите автобусни линии ще е с начален номер 500.

Линия номер 501 ще се движи от жк "Връбница" през "Надежда" и ще стига до гара София-север.

Линия номер 502 ще пътува от жк "Свобода" през различните части на район "Надежда" и по ул.
"202" и улиците "Грънчарска" и "Каменоделска" ще стига до автостанция "Орландовци".

Автобусите по линия номер 503 ще се движат между жк "Люлин 1", бул. "Царица Йоана", бул. "П. Владигеров", бул. "Дж. Неру", ул. "Индира Ганди", ул. "Ген. Вл. Динчев", ул. "Луи Пастьор", ул. "Търново", бул. "П. Владигеров" и метростанция "Сливница", като по маршрута си ще спират и на метростанция "Люлин".

От "Люлин 3" ще започва маршрутът на линия номер 504, като автобусите ще се движат по бул. "Добринова скала", бул. "Царица Йоана", бул. "П. Владигеров", бул. "Р. Даскалов" и по "Добринова скала" ще се връщат до "Люлин 3".

Линия 505 ще свързва кв. "Овча купел" с двете метростанции "Вардар" и "К. Величков", като автобусите ще минават преди тях през кв. "Красна поляна".

Автобусите по линия номер 506 ще пътуват от жк "Левски Г" до стадион "В. Левски", а по линия 507 - от "Студентски град" до автостанция "Гео Милев", като преминават покрай кв. "Мусагеница" и през Площада на авиацията.

Колите по линия номер 508 ще се движат от автостанция "Хладилника" по ул. "Сребърна", бул. "Черни връх", бул. "Арсеналски", ул. "Бяла черква", бул. "П. Ю. Тодоров", бул. "Гоце Делчев", ул. "Костенски водопад", ул. "Т. Каблешков" по бул. "Бр. Бъкстон" до тролейбусното обръщало.

Автобусите по линия номер 509 ще тръгват от жк "Младост 1" и през булевардите "Андрей Сахаров", "Ал. Малинов", ул. "Филип Аврамов", "Св. Преображение", ул. "Д-р Ат. Москов" ще стигат до Бизнес парк София и "Младост 4".

Автобусите по линия номер 510 ще тръгват от "Младост 4", като ще преминават покрай метростанция "Младост 3" и от нея ще продължават към бул. "Ал. Малинов", откъдето ще слизат към жк "Дружба" и ще стигат до жк "Дружба 2" при ул. "Д. Пешев".

Още една линия - 511, ще обслужва "Студентски град", като ще се движи по основните улици в жилищния комплекс, за да прави връзка с метростанция "Г. М. Димитров".

Последната нова автобусна линия - 512, ще се движи от жк "Овча купел 2" по ул. "Президент Линкълн", бул. "Овча купел", бул. "Цар Борис Трети", бул. "Акад. Ив. Е. Гешов", ул. "Найден Геров", ул. "Софийски герой" и обратно.
  
 
Коментари (1)
Добави коментар
  • Александър Димитров - 2012-01-07 17:05:38
  • удочно е да има нови линии, но защо не се помисли за старите линии например размяна на 85 и 86. Защо хората за Свобода трябва да обикалят през Ломско шосе, докато 85 и тм. 6 се препокриват около 70% от маршрута. Логично е авт. 85 да е по Ломско, а 86 да се движи през Рожен до Свобода. Освен това част от тези маршрути на линии 501-512 не са толкова добри. например 501 до София север. Нека се помисли върху това например да се облекчи авт. 74 и например 83 и да има пряка връзка например авт. 283 от
    СТЗ-Рожен-н-з Надежда-по новия булевард-сп.Кауфланд-Метро.К.Величков-Ц-р по хигиена-Ив.Вазов-Хладилника
 
Последни новини от категория София
Новини Акция срещу неправилното паркиране на оживени булеварди в столицата, съобщи bTV.Мерките целят подобряване на трафика и улесняване движението на пешеходците.Само за половин час в район ...
Новини Започва премахване на апаратите, от които пътниците можеха да си купят билет в градския транспорт София, съобщава БГНЕС.От Центъра за градска мобилност посочват, че причина за това ...
Новини  Източник: Маркет линксИзследване на "Маркет линкс", поръчано от "Оффнюз" показва, че София изглежда е готова за промяна на управленския модел. Най-значимите ...
Новини Въздухът в София отново е опасно мръсен, показват сензорите на airtube.info. От общината твърдят, че по-високите стойности на фини прахови частици в атмосферния въздух се дължат на липсата на вятър, ...
Новини Нова наредба за обществения ред ще регулира шума в София. Очаква се текстът да бъде гласуван до края на месеца от Столичния общински съвет. С наредбата се забраняват шумните строително-монтажни ...
< Предишна новина   Следваща новина >
 

АНКЕТА

Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?