23 Април 2024 г. Вторник

Стефан Стойчев - спасителят от "Тракия", е Мъж на 2011

2012-01-06 06:46:56

Спасителят от магистрала "Тракия" Стефан Стойчев е Мъж на годината 2011. 

29-годишният Стефан от Чирпан, който през миналото лято помогна на много хора да се измъкнат от катастрофиралия автобус на магистралата близо до Пловдив, застана начело в анкетата на Дарик след онлайн гласуване. 6804 души дадоха вота си за него. 

В цялата история на класацията Стефан Стойчев е първият обикновен човек, който я оглавява и така слага край на дългогодишната традиция престижната титла да отива предимно при политици и спортисти.

Актьорът Христо Мутафчиев и треньорът по борба Симеон Щерев, които също бяха номинирани за отличието, останаха съответно на второ и трето място. За Мутафчиев гласуваха 435 души, а за Щерев 407 души. 

Резултатите от конкурса бяха обявени тази вечер на церемония в Младежки театър "Николай Бинев". 

Стефан Стойчев е човекът, който промени историята на конкурса Мъж на годината. Преди да го спечели, самият той промени живота на много хора, които спаси от катастрофиралия автобус на магистрала "Тракия". 

Оттогава и неговият живот е по-различен. До преди да бъде съкратен в навечерието на Коледа, 29-годишният Стефан работеше като комбайнер. Сега е част от екипа на общината в Стара Загора като шофьор. Мечтае да бъде пожарникар. Женен е и има малка дъщеря Преслава.

Семейството му, както и родителите му, присъстваха на церемонията в Младежки театър, на която той беше обявен за Мъж на годината 2011. Стефан Стойчев вече е притежател на уникална сабя, на която е гравирано името му. Връчи му я изпълнителният директор на Дарик Радосвет Радев. Заради старо поверие Стойчев я откупи от Радев с монета. Според вярването така тя никога няма да застане между двамата.

Мис Чар

Единствената дама, която получи награда по време на церемонията "Мъж на годината", се казва Милена Николова - Миленита. Екипът на Дарик я обяви за "Мис чар". Освен заради музиката, която прави, тя си заслужи отличието и заради участието си във филма на Димитър Коцев - Шошо "Лора от сутрин до вечер", в който показа, че актьорският талант е дарба, която или притежаваш, или не. Миленита има малка роля и в сериала на БНТ "Под прикритие". "Мис чар" е награда за цялостното й чаровно излъчване.

Допълнителни награди

На церемонията в Младежки театър Дарик връчи и още няколко допълнителни награди. За момчетата, които през миналия юни изрисуваха паметника на Съветската армия в София, е отличието "В крак с времето". Точно това бяха написали те под войниците, които преобразиха като Супермен, Капитан Америка, Жокера от "Батман", Дядо Коледа, и които бяха истинска атракция за софиянци. Акцията на младежите, които наричат себе си Destructive Creation, всъщност не беше заличена с измиването на монумента, а остана сред събитията, които макар и да са спорни, безспорно са оригинални и атрактивни.

Отец Андон Шавулев от храма "Въведение Богородично" в Благоевград взе приза "Дух на добродетелност". Освен че е свещеник, той е и треньор по бокс на младежи от дома за деца, лишени от родителска грижа в града. Благодарение на него много от тях вече имат спечелени медали от различни първенства. Отецът, който преди години също е практикувал този спорт, учи своите възпитаници не просто на силата на юмруците, а и на силата на духа.

83-годишният режисьор Рангел Вълчанов беше обявен за "Легенда". Отличието е в знак на уважение и обич към човек, който не просто създаде някои от най-добрите филми в българското кино, но демонстрира достойно поведение и извън професионалния си живот.

 

Специална награда - "Крачка на годината", беше връчена на скулптора Пламен Деянов, автор на проекта за Бронзова къща във Велико Търново.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати