29 Март 2024 г. Петък

Построим ли магистралите, всички ще гласуват за ГЕРБ!

2012-01-05 14:33:05

Няма да има предсрочни избори, категоричен бе премиерът Бойко Борисов и обори твърденията на лидера на БСП Сергей Станишев, че управляващите трескаво се подготвят за предсрочен вот.

"Не ми се слушат глупостите за предсрочни избори. Кой ще отиде да гласува за нас, преди да сме си построили магистралите?", попита той и допълни, че след като пътищата бъдат построени, едва ли щял да се намери българин, който да гласува за друга партия освен за ГЕРБ.

По думите му предсрочните избори са само в устата на политическите му опоненти и не почиват на реалността.

Борисов заяви, че не са се сбъднали и прокобите на опозицията, че Европейската комисия няма да възстанови средствата на България, похарчени за инфраструктура.

Той благодари на еврокомисаря Барозу, че още на 15 декември миналата година ЕК е превела парите на страната ни - 250 млн. лева за строителство на магистралите.

Премиерът заедно със строителния министър Лиляна Павлова и вицепремиера Симеон Дянков направиха днес инспекция на строителните дейности на автомагистрала "Тракия" при пътен възел Нова Загора.

Борисов остана много доволен от видяното и от изпълнението на строителството, което с 2 месеца изпреварило предварително заложените срокове.

"До 30 юни тази година ще бъде завършен трети лот от автомагистрала "Тракия", както и началото на четвърти до "Петолъчката", убеден е той.

 

През март ще бъдат подписани договорите за строителството на автомагистрала "Струма", похвали се и министър Лиляна Павлова и побърза да уточни, че Агенция "Пътна инфраструктура" ще разполага със 700 млн. лева за разплащане на строителство по пътищата в страната.

По думите й вече са обявени търговете за строителство на трасетата край Враца, Монтана, София-Калотина.

От март пък започвала рехабилитацията на нови 240 км от второкласната и третокласната пътна мрежа.

За да не остане по-назад, финансист №1 Симеон Дянков също се похвали, че дефицитът на България за миналата година е 2,1%.

"Това е с 0,4 % по-малко от прогнозирания дефицит от 2,5%", каза той.

Така във фискалния резерв оставали 400 млн. лева и те можело да бъдат използвани за съфинсиране на европроекти на правителството.

"България е изключително привлекателна за чуждестранните инвеститори заради ниските данъци", каза още той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати