26 Април 2024 г. Петък

Няма да губя време, зарече се Кунева

2012-01-05 08:23:34

"Няма да губя време. Независимо, че не съм в парламента и не изразявам партийни позиции, изразявам моите лични мнения и отговорност за нещата, на които държа".

Това заяви пред bTV учредителят на сдружение "България на гражданите" Меглена Кунева. Тя даде заявка, че още през януари ще направи първото си голямо предложение, свързано с начина, по който се назначават хора в Конституционния съд. 

"Защото точният човек на точното място може да обърне държавата към добро", добави тя.  Бившият еврокомисар посочи, че ще наложи друг тон в политиката – тон на чуваемост.  

"21 век ще бъде век на друго управление, на намиране на съгласие, друг начин за упражняване на демокрацията. Не трябва да подценяваме гражданския глас", призова Кунева.  

Тя беше категорична, че ще продължи да се държа по начина, по който го е правила досега, с което спечели доверието на хората. 
"Започнах с едно обещание – участвах в изборите, без да се отделям от това, което съм казала. Така смятам да продължавам да се държа. Тези хора гласуваха, защото това, което аз казвах, съвпадаше с тяхното убеждение, защото аз спазвах моите обещание", смята Кунева.   

Тя отбеляза, че има желание да разговаря с партийните лидери и ще го реализира съвсем скоро. Меглена Кунева съобщи още, че от началото на тази година е поела още една посока – председателство на Европейската служба за гражданска инициатива. 

Тя коментира и темата Унгария и определи случващото се там като много опасно. 

"Там се случва типично за лошото управление – слуша се само една партия, а опозицията не може да повлияе", заключи Кунева. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати