25 Април 2024 г. Четвъртък

"Реал" обърна "Малага" от 0:2 до 3:2 в първия си мача за 2012 г.

2012-01-04 06:11:41
"Реал"Малага" след първото полувреме в първи мач от 1/8-финалите за Купата на краля, но стигнаха до обрат след попадения на Кедира, Игуаин и Бензема.

"Реал" започна слабо мача и въпреки че владееше по-често топката, по-опасните положения бяха пред Икер Касияс. В 5-ата минута Санти Касорла стреля слабо от границата на наказателното поле, но вратарят на мадридчани лесно улови.

Пет по-късно "Малага" поведе. Серхио Санчес се разписа с глава след центриране от ъглов удар. Първата добра ситуация за "Реал" дойде чак в 25-ата минута след далечен изстрел на Кристиано Роналдо. 

В 29-ата минута "Реал" отново се пропука след изпълнение на ъглов удар. Този път голът с глава вкара Мартин Демикелис. До края на полувремето белите не създадоха нищо интересно пред вратата на съперника.

Изнервен от развоя на мача Жозе Моуриньо направи три смени на полувремето и хвърли всички сили в атака. Той замени Арбелоа, Хосе Кайехон и Кака, а на тяхно място се появиха Сами Кедира, Гонсало Игуаин и Месут Йозил, като този ход на португалеца се оказа изключително успешен.

"Реал" наложи много силен натиск още от първата минута на полувремето. Бензема и Роналдо последователно пропуснаха да намалят, а няколко разбърквания пред вратата на "Малага" по чудо не доведоха до гол.


На другата врата Икер Касияс трябваше да показва отличен рефлекс два пъти, след като футболисти на гостите се възползваха от празните пространства в половината на мадридчани и излязоха на добри позиции.

В крайна сметка "Реал" успя да изравни в рамките на 100 секунди. Първото попадение падна след отлична индивидуална изява на резервата Кедира в 69-ата минута. Германският полузащитник преодоля технично защитата на "Малага"Малага" напред в резултата, но силният му изстрел премина над вратата. В 78-ата минута "Реал"Реал" напълно доминираше на терена. Мадридчани започнаха да играят с настроение и само пропуските на Роналдо и Бензема лишиха отбора от четвърти гол. В последната минута на добавеното време португалецът вкара красив гол със странична ножица, но той правилно бе отменен заради засада.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати