Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Април 21
Начало arrow България arrow Полицията готви хайка за "Гражданска отговорност"

Полицията готви хайка за "Гражданска отговорност"

  Print E-mail
2012-01-03 20:51:43
източник: dnes.bg

Масирани проверки за валидна застраховка "Гражданска отговорност" стартира "Охранителна полиция", съобщиха от МВР.

Контролната дейност за сключени задължителни застраховки е традиционна за началото на годината, но е и постоянен елемент при проверките на пътя, отбелязват от полицията.

Традиционно голяма част от застраховките изтичат именно в края на годината и в първите дни на новата много шофьори си позволяват да управляват автомобил с изтекла полица.

От полицията уточняват, че целта на масовите проверки е достигане на задължителния процент на застраховане и повишаване на критериите за сигурност по пътищата.

Според изискванията договор за застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите е длъжен да сключи всеки собственик на моторно превозно средство, регистрирано на територията на страната, което не е спряно от движение, включително и ако не се движи по пътната мрежа.

 

По данни на МВР процентът на незастрахованите МПС остава твърде висок. Така например  към 30 октомври 2011 г. в повечето региони в страната превозните средства с валидна застраховка "Гражданска отговорност" са под 80% от регистрираните.

В София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора и Габрово този процент е по-голям.

Най-много нарушители има в областите Кюстендил, Видин, Враца, Благоевград, Ловеч, София-област, Кърджали, Силистра, Монтана и Перник, където притежаващите застраховка "Гражданска отговорност" са под 70% от регистрираните.

Dnes.bg припомня, че се очаква до края на месеца в употреба да влезнат нови мобилни камери, които ще следят и за автомобили без "Гражданска отговорност”.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?