27 Април 2024 г. Събота

М. Димитров: Само СДС е вадило България от криза

2012-01-02 08:56:36

 

Не може християнството да спира развитието на науката. „Ин витрото" е част от науката.Позицията на Светия Синод е прибързана. Тази позиция трябва да бъде обсъдена и премислена.

Това каза в ефира на Нова телевизия лидерът на СДС Мартин Димитров по повод обявената преди дни позиция на Българската православна църква против зачеването "ин витро" и сурогатното майчинство.

Димитров сподели, че има приятели, които са станали родители, благодарение на "ин витро" процедури. Той обаче изтъкна, че въпросът със сурогатното майчинство е по-сложен, възможни са злоупотреби и хората от СДС, които работят по тази тема, са против узаконяването на сурогатното майчинство у нас.

Лидерът на СДС определи като най-важният въпрос на идващата година въпросът коя партия може да измъкне България от кризата.

Всяко управление на БСП завършва с критики, посочи Димитров и изтъкна: „Кое правителство е вадило България от криза - само това на СДС".

По повод кризата у нас и действията на правителството Димитров коментира, че вместо да се търси лек, се търсят астролози, знахари. 
„Очаквам рекордна безработица, рекордни фалити на фирми. Знам, че след Нова година не е приятно да се казват такива неща, но те трябва да се кажат", категоричен бе синият лидер.

Мартин Димитров заяви, че не очаква предсрочни избори. Той поясни, че с депутатите, които са „погербени" ГЕРБ имат самостоятелно мнозинство в този парламент.

Хората искат бързи решения, на минутата. Това не може да стане, изтъкна Димитров.

„От 2001 насам се търсят решения около приказните герои - първо идва царя, после следващия приказен герой и следващия..." отбеляза лидерът на СДС.

Посоченото като грешка от президента Петър Стоянов -съюзяването на СДС с ДСБ, Мартин Димитров коментира така: „Това, което не трябваше да се случва в СДС през последните 10 години е разделението на партии".
„Необходима е консолидация и ще продължа да търся консолидация на българската десница", категоричен бе той.

Мартин Димитров бе категоричен, че министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов трябва да си подаде оставката, защото "той очевидно не се справя". 
Лидетът на СДС коментира казаното от финансовия министър Симеон Дянков по отношение на земеделския министър Найденов. 
"Един министър не се справя и всички от ГЕРБ мълчат. Един човек казва, че тази смяна е необходима и става страшно. Всички, които следят земеделието виждат, че той не се справя", посочи Димитров.

„Нямам никакви съмнения, че промени в правителството ще има", посочи още Димитров. Той изтъкна, че едно правителство се движи със скоростта на най-бавния. По думите му Найденов е много бавен и цялото правителство се забавя заради него. „То не бяха фалшиви дипломи, то не бяха хора от ДПС и БСП на ключови позиции", изтъкна синият лидер.

Той припомни и назначаването на Петко Сертов за шеф на БОРКОР като изказа предположение, че „за да няма борба с корупцията се взимат хората на Станишев". 
„Как очаквате те да разследват корупцията по времето на Станишев", попита риторично Мартин Димитров.

Димитров коментира покушенията над директора на АЕЦ „Козлодуй" и над шефа на Държавен фонд „Земеделие". По думите му у нас има организирана престъпност, иманатиск върху определени хора да се случват някакви неща.
„Очевидно става дума за преразпределение на пазари - енергиен пазар, земеделски субсидии", подчерта Мартин Димитров.

Той смята, че еврото ще оцелее, тъй като Франция и Германия ще вложат много усилия за това.

Димитров изказа мнение, че България не трябва да участва в спасяването на Гърция от финансовата криза като посочи, че тя има индивидуална отговорност, която трябва да поеме.„Солидарността има една граница, която не може да бъде преминавана. Солидарността е взаимопомощ, но всичко си има граници", изтъкна лидерът на СДС.

 

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати