26 Април 2024 г. Петък

Повече полиция по пътищата в последния почивен ден

2012-01-02 08:49:09

Допълнителни полицейски екипи ще дежурят по пътищата в последния почивен ден от новогодишните празници, съобщават от МВР.

Те ще бъдат съсредоточени на възлови места, където се очаква интензивен трафик – най-вече в посока "вход" към София и останалите областни центрове.

От ГД "Охранителна полиция”, заедно институциите, които поддържат пътните участъци, ще се осигурява по-добра пропускателна способност по най-натоварените и рискови за задръствания райони, включително и чрез въвеждане на временна организация на движението и ръчно регулиране.

Няма да бъде допускано навлизането в проходите и по стръмни участъци на моторни превозни средства с неподходящи гуми или без поставени вериги за сняг, където е задължително ползването им. В контрола ще участват и представители на ДАИ, припомнят от полицията.

От Агенция "Пътна инфраструктура" отбелязват, че пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия.

Пътните настилки са предимно мокри, а по високите и усойни места – частично заледени. Където това е необходимо се работи за тяхната обработка и опесъчаване.

Затворени остават за движение проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки за целия зимен сезон, а Дюлински е затворен за товарни автомобили.

Забранено  е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец-Самоков и Черница-Сунгурларе-Чубра, а над 20 тона - през Айтоски проход.

Товарните автомобили трябва да са с вериги без ремаркета и полуремаркета по пътя Белово-Юндола, Велинград-Сърница-Бърдуче и Велинград-Юндола-Аврамово, Девин-Михалково, Доспат-Сърница. Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Радко Димитриево-Друмево и Смоличано-Пелатиково.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати