29 Март 2024 г. Петък

Турция отново предпочете Касим Дал пред Доган

2011-12-31 12:52:39
Турските власти отново са предпочели среща с Касим Дал вместо с лидера на ДПС Ахмед Доган, разказаха депутати, цитирани от Mediapool.

Лидерът на ДПС, който след 16 години за първи път отиде на официална визита в Турция, е имал протоколна среща с външния министър Ахмет Довутоглу в рамките на конференция в Одрин.

По същото време в турския град е бил и доскорошната дясна ръка на Доган Касим Дал, който е бил поканен на обяд в тесен кръг с външния министър Довутоглу. Дал не е участвал в конференцията на турските посланици по света, която беше на тема "От войната към мира".

Доган участва в конференцията заедно със заместника на партията Ришен Риза и членовете на Централното оперативно бюро на партията Юнал Лютфи и Рамадан Аталай. Според депутати ръководството на ДПС е настояло Доган да участва в конференцията, защото той отдавна не е посещавал южната ни съседка и вече не е припознат от турските власти като техния човек в България.

В същото време Касим Дал продължава да трупа актив и срещи с официалните турски власти. Преди около две седмици Дал имаше срещи в Анкара с президента, премиера, председателя на парламента и външния министър. Тогава с него беше и депутатът Корман Исмаилов, който също напусна парламентарната група на ДПС.

Касим Дал беше и единственият български политик, поканен лично от министър-председателя на Турция Реджеп Тайип Ердоган на траурната церемония в памет на майка му на 8 октомври.

През октомври 2010 г., по време на официалното му посещение в България, Ердоган не пожела да се срещне с лидера на ДПС Ахмед Доган, а предпочете да се види с Касим Дал.


Реджеп Ердоган и Касим Дал са приятели от години, като двамата се сближили покрай командировки на българския депутат в Турция.
източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати