19 Април 2024 г. Петък

Бербо: Искам пак да вкарам 5 гола на Блекбърн

2011-12-31 12:28:49
Стрелецът на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов заяви, че отново ще се опита да вкара 5 гола във вратата на Блекбърн, както го стори през миналия сезон.

„Винаги има слухове за моето бъдеще и някои клубове проявяват интерес. Но през лятото бях информиран от Манчестър Юнайтед, че клубът се нуждае от мен и това ми беше достатъчно”, заяви Бербатов пред „Сън”.

„Като професионалист искам да играя във всеки мач, така че имам нужда да използвам всеки шанс, за да не остават съмнения в работата ми.”

„Онези 5 гола срещу Блекбърн – това беше магически ден и винаги ще го помня. Не се случва често да вкараш 5 гола във Висшата лига”, продължи благоевградчанинът.

„В моята кариера съм спечелил много трофеи и награди, пазя си топките от мачовете, в които съм вкарал хеттрик, за да си спомням за тези двубои. Чувството е страхотно.

Но 5 гола... Това се случва само веднъж в живота. Все пак ще се опитам да го постигна още веднъж срещу Блекбърн, ако бъда пуснат като титуляр.”

„Най-лошите ми моменти са, когато знам стартовия състав и аз не съм в него. Целта ми на тренировки е ясна – да си спечеля титулярно място. Искам да играя, но в толкова силен отбор като Манчестър Юнайтед е трудно, особено в нападение.”

„Когато съм на пейката, съм под напрежение, защото във всеки един момент може да вляза в игра, никога не съм спокоен”, допълва Бербатов.

„Смятам, че изпълних задълженията си с шестте попадения през този сезон, имайки предвид времето, в което съм бил на терена. Но предизвикателството пред мен е да играя, да вкарвам голове и да помогна на тима да печели.”

„Хората смятаха, че след загубата ни от Манчестър Сити сме загубили титлата. Но ние използвахме нашите шансове след това и сега сме с равен брой точки.”

„Блекбърн се намира на дъното, но не виждам лесни мачове до края на сезона”, завърши голмайсторът на английската Висша лига за миналия сезон.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати