19 Април 2024 г. Петък

Таксиджии: Няма да съдираме кожи!

2011-12-31 12:07:09

„Тази година няма да съдираме кожи на Нова година”, каза пред Dnes.bg таксиметров шофьор от Пловдив, който се кани да работи в новогодишната нощ. 

Една от основните причини са въведените солени глоби за нарушители и масовите проверки, които се канят да направят от Държавната автомобилна инспекция заради двойните тарифи на връх празника. 

Пловдив е градът с най-много таксита от глава на населението. Тук се движат близо 3000 жълти коли. Таксиметровите шофьори твърдят, че няма да надуват цените в новогодишната нощ. 

„Всеки си избира дали ще работи или не, но ако вози пътници, ще са на нормални цени, няма да има двойни сметки както предишни години”, категоричен е шофьор на такси, който работи в една от най-големите таксиметрови компании под тепетата. 

„Ще правим масирани проверки на таксита и автобуси в новогодишната нощ и в почивните дни, като ще следим за изрядна документация, техническо състояние и цена на услугата”, обясни пред Dnes.bg директорът на ДАИ – Пловдив Йордан Арабаджиев. 

Той е категоричен, че инспекторите ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. 

От ДАИ напомнят, че пределната цена за возене с такси на територията на Пловдив е 1,10 лева за дневна и 1,30 лева за нощна тарифа. За да се взимат тези пари на километър пробег обаче, то числата трябва да са упоменати на видни места в автомобила. В противен случай взимането на повече пари се брои за нарушение, а глобата е над 3000 лева. 

Съветът към клиентите е да пазят касовата бележка, да запишат номера на автомобила и да сигнализират в автомобилната инспекция, ако се сблъскат с нарушители на закона.

Шофьорите на междуградските автобуси ще бъдат следени дали издават багажни разписки и как извършват продажбата на билети.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати