24 Април 2024 г. Сряда

МВР на макс по пътя за морето

2010-07-31 18:17:57

Полицаи на мотори с радари ще „отпушват тапите" по пътя към морето. Това съобщиАнтон Антонов от Охранителна полиция, цитиран от news.burgas24.bg.

По думите му това еедна от мерките на МВР, за да не се повторят миналогодишните колони от коли. Подобни мотопатрули ще има особено в най-тясната и натоваренаотсечка от Стара Загора до Карнобат.

Според плана на МВР старозагорската полиция ще разполага с един наряд с мотоциклет през деня в нейния участък от пътя. Дирекцията в Сливен също с един, а бургаската  - с два мотора.

Стана още ясно, че въпреки че МВР е взело решение да ангажира полицаи на всеки километър по пътя към морето,КАТ няма да спира на място нарушителите на закона. Целта е да не се образуват задръствания в и без това натоварения трафик към и от Бургас.

Шофьорите обаче не бива да се радват, защото нарушенията им ще се записват от стационарни и мобилни камери и радари - разположени по пътя, след което ще бъдат уведомявани, обясни Антонов.

Той добави, че още през май по нареждане на главния секретар на МВР Калин Георгиев полицията е проверила всички натоварени пътища в страната.

Става дума за шосетата Калотина-Капитан Андреево, София-Бургас, София-Варна с отклонение за Русе и София-Благоевград. Проверката е правена съвместно с Агенция "Пътна инфраструктура".

Шофьорите трябва да знаят, че от Нова Загора до Карнобат полицията има четири стационарни камери, които работят в24-часов режим, а всяка областна дирекция ще прати на пътя и мобилни камери в цивилни или полицейски коли.

Всички налични сили на полицията ще бъдат извадени на пътя. Предвидени са постоянни постове на най-тежките участъци - Петолъчката край Сливен, местността Каците в Старозагорско и на входа на Бургас.

Тази година и жандармерията се включва в охраната и контрола по пътищата.

Техен патрул подпомага колегите им от софийската областна дирекция, която контролира над 50 км от "Тракия". Жандармерията ще следи и за магистрални бандити.

Полицай "на всеки километър" ще има и по друга популярна дестинация за българите - пътя към Гърция, обещават от охранителна полиция.

На шосето за Кулата шофьорите ще бъдат следени от най-малко шест полицейски патрула от Перник, Дупница и Благоевград. При задръствания ще бъдат извадени и още сили, включително и моторизирани полицаи. Стационарни камери дебнат край Дяково и Мурсалево.

На територията на област Стара Загора най-инфарктна е 31-километрова отсечка на пътя за морето. Тя започва от прословутото кръгово движение в края на магистрала "Тракия", продължава по околовръстния път на областния град и пак по второкласен път стига на изток до село Подслон на границата с община Нова Загора.

Статистиката сочи, че тъкмо тези километри са най-наситените откъм автопроизшествия. В периода 2007-2009 г. в участъка са станали 99 тежки катастрофи с 22 убити и 103 ранени, припомнят от полицейската дирекция в Стара Загора.

Благодарение на засиленото полицейско присъствие и монтираните стационарни радари, през първото полугодие на тази година аварийността по този път е намаляла значително, допълниха от там.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати