29 Март 2024 г. Петък

Ограничителна заповед за родители, били щерка си от загриженост

2011-12-29 07:00:08

"Моите родители ме пребиха, защото ги заплаших, че ще си намеря богат мъж и ще избягам от тях".

Това заяви в Районния съд на Велинград пълнолетно момиче – малтретирано, следено и заплашвано системно от майка си и баща си.

Вчера тя настоя магистратите да издадат ограничителна заповед, с която да им се забрани да я доближават, и накрая на делото я получи.

На крайната мярка тийнейджърката се решила, след като дълго време търпяла психически и физически тормоз от родителите си.

Девойката започнала да учи в Пловдив и си наела квартира. Била на издръжка на родителите си до момента, в който те разбрали, че тя ходи на дискотеки и излиза по кафенета.

Тогава й врътнали "кранчето", а момичето било принудено бързо да си намери работа.

Майката и бащата обаче решили, че трябва да следят дъщеря си изкъсо – кога се прибира от училище и дали води момчета в квартирата си.

Това лято момичето поискало пари за море от родителите си, но след като й отказали, тя им отвърнала, че ще си намери богат мъж и повече няма да я видят. На свой ред майката и бащата я пребили от бой.


"Родителите имат право да се интересуват от дъщеря си, но това трябва да става чрез взаимно доверие и подкрепа, а не чрез домашно насилие", пише в решението на велинградските магистрати.

Съдът издаде и ограничителна заповед за срок от 18 месеца, с която майката и бащата нямат право да се доближават до пълнолетната си дъщеря.

Родителите обявиха, че ще обжалват решението на съда пред Пазарджишкия окръжен съд.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати