19 Април 2024 г. Петък

Никсън бил гей?

2011-12-28 16:26:31
Най-скандалният американски президент Ричард Никсън, който подаде оставка през 1974 г., за да не бъде свален от поста, е имал тайна хомосексуална връзка с един от банкерите на мафията, пише в най-новата биографична книга за 37-ия стопанин на Белия дом. Твърди го нейният автор - репортерът ветеран от Юнайтед прес интернешънъл Дон Фулсъм, предаде БЛИЦ.

Дон Фулсъм е журналистът, отразявал Никсън през всичките години на управлението му - от 1969 до принудителното му оттегляне през 1974 г. Книгата “Най-тъмните тайни на Никсън” излиза на пазара през януари 2012 г.

В сензационното писание журналистът цитира хора от администрацията на Никсън, според които той е имал проблем с алкохола и биел жена си Пат. Фулсъм разказва, че зад скандалните антигейски изказвания на човека “Уотъргейт”, грубите му шеги по отношение на жените и политическите му заклинания, че битката с престъпността му е най-голям приоритет, се криели над четвърт век тесни връзки с мафиоти от Ню Орлиънс и Флорида и още по-дълготрайна любовна афера с банкера им Чарлз “Бебе” Ребосо.

Изгряващата звезда на Републиканската партия и богаташът, син на кубински майстор на пури, се запознали в началото на 50-те години на ХХ век. Тогава Никсън “изпрал” в банката на Бебе $ 100 000 тайно дарение от Хауърд Хюз за първата си предизборна кампания за Белия дом. След първоначалното колебание от страна на Ребосо, който след първата им среща описал Никсън като темерут, двамата станали неразделни “сърдечни приятели”. 

Господата често били засичани в любимата им кръчма в Кий Бискейн да се наливат с бира от специално гравирани с имената им халби, ходели заедно на риба и на дълги разходки по плажа.

За да докаже твърдението си, че бившият президент е бил хомосексуалист, Фулсъм цитира разсекретени архиви на “Сикрет сървис” и показания на множество свидетели, включително пенсионирани агенти от ФБР. Бивш репортер от сп. “Тайм”като гаджета на абитуриентски бал”.

Ребосо се женил два пъти. Първия път на 18 г. за сестрата на “най-голямата му мъжка любов”. Втория път минал под венчило на 50 г. със секретарката на адвоката си. Но заради “нулева консумация” тя го напуснала и обяснила пред “Тайм”, че Бебе обича само приятеля си Ричард.

Никсън пък наричал жена си кучка, без да се притеснява, че го прави публично и че тя все пак е била първа дама на САЩ. Двамата имали отделни спални в Белия дом, но такава там притежавал и Ребосо. Никсън, който иначе определял хомосексуализма като болест, и Ребосо останали близки чак до смъртта на бившия президент през 1994 г.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати