Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Март 23
Начало arrow Разни arrow Никсън бил гей?

Никсън бил гей?

  Print E-mail
2011-12-28 16:26:31
източник: actualno.com

Най-скандалният американски президент Ричард Никсън, който подаде оставка през 1974 г., за да не бъде свален от поста, е имал тайна хомосексуална връзка с един от банкерите на мафията, пише в най-новата биографична книга за 37-ия стопанин на Белия дом. Твърди го нейният автор - репортерът ветеран от Юнайтед прес интернешънъл Дон Фулсъм, предаде БЛИЦ.

Дон Фулсъм е журналистът, отразявал Никсън през всичките години на управлението му - от 1969 до принудителното му оттегляне през 1974 г. Книгата “Най-тъмните тайни на Никсън” излиза на пазара през януари 2012 г.

В сензационното писание журналистът цитира хора от администрацията на Никсън, според които той е имал проблем с алкохола и биел жена си Пат. Фулсъм разказва, че зад скандалните антигейски изказвания на човека “Уотъргейт”, грубите му шеги по отношение на жените и политическите му заклинания, че битката с престъпността му е най-голям приоритет, се криели над четвърт век тесни връзки с мафиоти от Ню Орлиънс и Флорида и още по-дълготрайна любовна афера с банкера им Чарлз “Бебе” Ребосо.

Изгряващата звезда на Републиканската партия и богаташът, син на кубински майстор на пури, се запознали в началото на 50-те години на ХХ век. Тогава Никсън “изпрал” в банката на Бебе $ 100 000 тайно дарение от Хауърд Хюз за първата си предизборна кампания за Белия дом. След първоначалното колебание от страна на Ребосо, който след първата им среща описал Никсън като темерут, двамата станали неразделни “сърдечни приятели”. 

Господата често били засичани в любимата им кръчма в Кий Бискейн да се наливат с бира от специално гравирани с имената им халби, ходели заедно на риба и на дълги разходки по плажа.

За да докаже твърдението си, че бившият президент е бил хомосексуалист, Фулсъм цитира разсекретени архиви на “Сикрет сървис” и показания на множество свидетели, включително пенсионирани агенти от ФБР. Бивш репортер от сп. “Тайм”като гаджета на абитуриентски бал”.

Ребосо се женил два пъти. Първия път на 18 г. за сестрата на “най-голямата му мъжка любов”. Втория път минал под венчило на 50 г. със секретарката на адвоката си. Но заради “нулева консумация” тя го напуснала и обяснила пред “Тайм”, че Бебе обича само приятеля си Ричард.

Никсън пък наричал жена си кучка, без да се притеснява, че го прави публично и че тя все пак е била първа дама на САЩ. Двамата имали отделни спални в Белия дом, но такава там притежавал и Ребосо. Никсън, който иначе определял хомосексуализма като болест, и Ребосо останали близки чак до смъртта на бившия президент през 1994 г.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Разни
  Новини Пътешественик и художник, Светлана Казина се мести да живее в планината Алтай преди около 20 години, в малка къща без течаща вода и често без ток.Тя обича живота и го живее ...
  Новини В интернет има много фирми, които уж предлагат много изгодни за коли за скрап цени. - Но винаги е по-добре човек да направи един бърз преглед на това какво се предлага реално на пазара. Малко са ...
  Новини На пазара има много куфари с колелца и човек трудно може да прецени кой е най-добрият вариант. Ето защо трябва да имаме умел водач в целия този свят на куфари – текстилни или пък с твърда ...
  Новини Технологиите продължават да се развиват според нуждите на човечеството. Има хора, които нямат връзка и са самотни, но трябва по някакъв начин да задоволят своите интимни потребности. Тогава на помощ ...
  Новини Изопачаването на истините в областта на нашата външна политика преди войната, през време на нейното обявяване и през време на нейното водене и сключване на примирието, е от такова естество и ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?