25 Април 2024 г. Четвъртък

Лесно сме харизвали левове на чужденци, наричани инвеститори, смята премиерът

2011-12-28 07:59:19
Години наред много лесно българския лев е харизван на чужденци, разбира се, под едно много модерно име, наречено инвеститори. Харизвани са огромни пари от БВП на българите, стотици милиони са заминали ей така – незнайна посока. Това каза в интервю за Нова телевизия премиерът Бойко Борисов.

Той уточни, че тези средства са дошли от електромерите, водомерите, или портфейлите на хората, чрез покупка в моловете. Борисов за пореден път се възмути от мащабните енергийни проекти, които е наследил, като изрази мнение, че те са били неефективни още във вида, в който са били подписани.

Това е била и причината по тях да не започне работа. "Ако бяха започнали да правят "Белене", щяхме да я достроим, какво да правим? Ако бяха почнали да правят "Бургас-Александруполис", щях да го достроим. Какво да правим? Те не са го и почнали. Защо? Защото и двата проекта са неефективни", обобщи Борисов.

Премиерът каза още, че пенсионната реформа е трябвало да започне през миналата година, но тогава показателите са били различни и е имало възможност да се намери приемвлив за синдикатите вариант. Борисов заяви, че смята, че това, което правителството прави, ще е добро за страната и ще даде резултат през 2015-2016-а година.

В отговор на въпрос, министър-председателят посочи, че основното негово качества е сериозността, а това, което не харесва в себе си е добротата. Тези отговори Борисов даде, подложен на препитване по известния блиц въпросник на френския писател Марсел Прус.

Той съдържа 30 въпроса, на които политици, министри и кардинали отговарят и създават представа за това какви са всъщност. В хода на отговорите стана ясно, че най-големият страх на премиера в момента е кризата.

"Преди това беше болестта, контузията. Това ми беше като спортист, като човек, всеки път като излизах на терена, на корта, на татамито, винаги ме е било страх как ще завърши мача – с контузия или без контузия. Защото от една контузия после се лекуваш, мен ме е страх от инжекции, ужас. И това от това ме е било винаги страх. Сега ме е страх от кризата. Просто дали популизма няма да победи разума. Истински се надявам да победи разума сред нашето общество", каза премиерът.

Борисов заяви, че може да избира би желал да си остане главен секретар на МВР. "Не исках никаква политическа кариера, исках да си остана главен секретар. Ако тройната коалиция не ме бяха изгонили, сигурно още щях да марширувам по плаца", коментира премиера.

Продължавайки с отговорите по въпросника, Борисов посочи, че би простил грешка, допусната по невнимание и би желал да е полиглот.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати