29 Март 2024 г. Петък

Свещеник направил 360 фиктивни сватби 31.07.2010 08:32 7

2010-07-31 10:35:00
Свещеник от англиканската църква беше признат за виновен за провеждането на фалшиви сватби на 360 нелегални имигранти. 

С новото свидетелство за сключен брак в ръка имигрантите подавали изявление в министерството на вътрешните работи и официално получавали виза като съпрузи на граждани на Великобритания. 

Тя им давала право да получават различни помощи, като например за безработица, бедност или повече деца, а също така социална застраховка и медицинско обслужване.

61-годишният викарий Алекс Браун се е възползвал от служебното си положение за провеждането на фиктивните сватби. Той правил до 8 бракосъчетания на ден в периода от 2005 г. до 2009 г.

Свещеникът, естествено, не е действал сам – 50-годишният юрист Майкъл Аделасойе издирвал африканци, които пребивавали незаконно в страната и били отчаяни, че някога могат да получат виза по законен път, а украинецът Владимир Бичак /33 г./, който живее в Обединеното кралство с фалшиви естонски документи, наемал хора, съгласни да сключат фиктивен брак за пари. 

На имигрантите тази услуга е струвала от 10 000 до 15 000 британски лири, като на фиктивния съпруг е била давана една пета от сумата. 

Самоуверените мошеници не се стараели особено да замитат следите след себе си – 90 двойки били с адресна регистрация на една и съща улица, а един от „съпрузите“ бил записан с името Felix Spaceman /Космическият Феликс/.

Тримата подсъдими отричат помежду тях да е имало сговор, а Алекс Браун и до момента твърди, че не е участвал в престъпна схема, а е бил твърдо убеден, че толкова много имигранти го търсят, защото има „добра репутация“.

Следствието не е успяло да докаже финансов мотив за действията на свещеника. В дома му били намерени 5 000 паунда, но дори полицията признава, че тази сума е прекалено малка, за да бъде печалбата на Алекс от операцията, развивала се дълги години. Вашата вина за извършеното тежко престъпление е неопровержимо доказана, а това означава – затвор“, пише Life.ru.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати