18 Април 2024 г. Четвъртък

До 2020 г. спираме да говорим за магистрали!

2011-12-22 21:15:57

"До 2020 година трябва да спрем да говорим за магистрали и да прехвърлим средствата за тях в железопътния транспорт.” Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като изпробва пътуване с влак със 160 километра в час между Крумово и Първомай.

Според него държавата трябва да спре с ударното строителство на магистрали и да започне със строителството и рехабилитацията на жп линиите. По думите му това правят европейските държави, които са подобрили инфраструктурата си навреме. 

Министър-председателят твърди, че магистралите са ни почистени от снега, въпреки това на гара Крумовотой пристигна с 2 часа закъснение.

"Една „Дачия” ни изпревари на магистралата и си мисля, че такива самоубийци се преобръщат в канавките, иначе снегорините си чистеха и като минах по магистрала „Тракия”, видях, че беше изринат снегът”, обяви Борисов.

В момента държавата търси пари, за да плати новите мотриси. В противен случай те ще трябва да се върнат на Германия, но това не е вариант, смята премиерът.

"Мотрисите са глупост, тройната коалиция е взела заем и сега ни набута да го плащаме по време на криза”, каза още премиерът.

Той е обезпокоен от факта, че до май месец следващата година държавата ще трябва да върне на френска банка половин милиард лева кредит, теглен от тройната коалиция заради АЕЦ "Белене".

"В момента няма пари за довършването на „Белене”, заяви още премиерът и изброи заемите, оставени в наследство от кабинета на Станишев.

Премиерът се повози на влак между Крумово и Първомай, който разви 160 километра в час. Между двете гари вече ще се стига за 14, вместо досегашните 40 минути. Рехабилитацията на жп линията между Пловдив и  Свиленград струва 100 милиона лева.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати