26 Април 2024 г. Петък

Бензинджиите доносничат на полицаите

2011-12-21 16:42:00

Една от основните версии за палежа от тази нощ в столичния кв. "Дружба" е разчистване на сметки, каза пред журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той беше изслушан на закрито за журналисти заседание на вътрешната парламентарна комисия заради зачестилите палежи на автомобили.

Според него има опожарявания на коли, които са с чисто криминален елемент. Той даде за пример единия от двата случая от днес – в столичния кв. "Дружба", където беше запален автомобил S-класа на 24-годишен криминално проявен собственик, който е безработен.

"Не е от тези случайно избрани български граждани, на които са им запалили автомобила определени лица", коментира Цветанов.

"Работим по всички случаи. Колегите анализират информацията ежедневно и се полагат максимални усилия и се осигурява допълнително ресурс, за да бъдат гражданите спокойни", увери Цветанов. 

Засиленото полицейско присъствие и постоянните патрули в кварталите на столицата са една от мерките срещу палежите на коли, каза Цветанов.

Реакцията на МВР около палежите не беше своевременна, заяви след заседанието зам.-шефът на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков.

Според Миков в началото темата е била неглижирана от управляващите и е доминирала надеждата, че палежите ще спрат без усилията на властите. По думите му изслушването показало, че все още няма пълна картина и яснота за случващото се.

"Всичко е разпокъсано на отделни казуси", заяви Миков. В комисията министърът е обяснил, че няма повишен брой на палежите, а концентрация в къс времеви отрязък.

"Надяваме се че по-бързо ще приключи този времеви отрязък", коментира още Михаил Миков, според когото трябва да се направи опит да се обхванат всички случаи и да се види дали има нещо различно в тази повишена концентрация, причините за която все още не са изяснени.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати