19 Април 2024 г. Петък

Сидеров: ГЕРБ е мафиотска партия, Борисов лъжец и демагог

2011-12-21 16:39:27

Волен Сидеров обяви имената на депутатите, които вече "по сърце и душа" са заявили с декларация членството си в ГЕРБ. Това са Валентин Николов, Калина Крумова, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев, Стоян Иванов и Цвета Георгиева, съобщава Агенция "Фокус".

ГЕРБ вече се вписа в мафиотските партии, които ограбиха България, съобщи лидерът на Атака на пресконференция след Националния сбор на партията. Според него, всеки, който критикува властта е подложен на удари и репресия.

Целта на Борисов и Цветанов е да откраднат нашите пари, за да не можем да си вършим дейността и за да бъдем с вързани ръце. Това е причината, за да бъдат купувани депутати. Борисов разкри маската си на действащ задкулисно политик – лъжец, измамник и демагог и от тук нататък опозиционната ни линия ще бъде категорична и последователна, допълни още Сидеров.

Според него напусналите групата на "Атака" са купени и е възможно да са предлагани пари и на други депутати от партията. 

"Не мога да инжектирам морал на никого", каза Сидеров в отговор на въпроса какви мерки ще предприеме за запазване на парламентарната група.

Лидерът на партията разчита на съвестта на останалите в групата народни представители, но призна, че не може да направи нищо, за да предотврати такова напускане.  „Ако имат морал, ще стоят в парламентарната група на „Атака”, ако нямат – няма да стоят“, смята той. 

„50 хиляди лева режат от нашата субсидия на месец – разделено на три, това означава, че ГЕРБ са готови да дадат на отцепниците по 17 хиляди лева на човек на месец. Вероятно са готови да им дават и други бонуси“, каза Сидеров на въпроса колко струва един депутат на „Атака”. 

Той посочи, че не може да даде еднозначна оценка на това била  ли е в крайна сметка грешка подкрепата му за ГЕРБ. Нямаше как да се сканира една политическа сила, за да се предвидят действията й, по същия начин не можех да предвидя предателствата на моите депутати, коментира той.

Подкрепата за ГЕРБ беше логична за онзи момент, а от друга страна, не знам какво би станало с „Атака",  ако не бяхме подкрепили тогава управляващите и дали ударите нямаше да започнат по-рано, коментира Сидеров. 

Моето условие да подкрепям правителството беше да се спазва политика, която е в подкрепа на националния интерес, но правителството поддържа колониалната си политика, аргументира се той.  

 

Преди заседанието на Националния сбор в полицията беше получен сигнал за бомба в централата на "Атака". В крайна сметка след проверка взривно устройство не беше открито и конгресът се състоя.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати