28 Март 2024 г. Четвъртък

Ще ме унищожат само ако ме убият!

2011-12-21 14:20:37

И да разбият парламентарната група ще продължа да защитавам идеите си с енергията, която имам, докато съм жив.

Това декларира лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред делегатите на националния сбор на партията в емоционално слово, продължило повече от час.

С възгласи "Волен, Волен" и изправени на крака делегатите на партията посрещнаха своя лидер.

"Единственият начин да се справят с мен е физическото отстраняване, но има достатъчно млади хора, които да поемат щафетата", заяви Сидеров.

Той остро разкритикува действията на отцепилите се депутати от парламентарната група и ги обвини в предателство.

Сидеров предположи, че и четиримата народни представители, които днес напуснаха групата на националистите, ще заявят своята принадлежност към ГЕРБ.

Той призова местните структури на районите, от които са избрани "отцепниците", да призоват народните представители, напуснали групата, да напуснат и парламента.

"Целта е да бъде разбита партията, да се удари финансово чрез субсидията и така да не могат да се изпълняват основните й функции", посочи Волен Сидеров.

Той отчете като своя грешка, че при разпадането на групата на РЗС не си е направил съответните изводи.

 

"ГЕРБ действат безскрупулно и действията им са мутренски", заяви лидерът на "Атака". Той обвини управляващите, че дават на напусналите "Атака" по 17 хиляди лева на месец.

Сидеров декларира, че "Атака" ще бъде алтернатива на това управление. Той отново повтори, че "разводът" му с ГЕРБ се дължи на лъжите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Волен Сидеров допусна, че ако "Атака" не е подкрепяла в началото ГЕРБ, ударите са щели да започнат много по-отдавна и така партията не би могла да поддържа нито всекидневник, нито телевизия.

Когато осъзнахме, че изборите се произвеждат по криминален и брутален начин, заявих, че ГЕРБ не може да разчита на нито един ден подкрепа в наше лице, посочи лидерът на "Атака".

Той беше категоричен, че ударите срещу партията няма да спрат и поиска останалите членове на парламентарната група да декларират дали ще останат.

"Заканата на американския посланик се изпълнява, но не е така лесно да ме унищожат, защото те знаят, че не съм лесен и вие знаете, че няма да се предам", обърна се той към делегатите.

"Остава ние да решим кой ще бъде в отбора, с тези хора ще продължаваме напред", призова Волен Сидеров.

"Ако Бойко Борисов е най-харесваният премиер, значи българското общество е от мазохисти", смята лидерът на "Атака".

Без дискусия, почти единодушно Националният сбор изключи доведеният син на Сидеров Димитър Стоянов и бившия организационен секретар Илиян Илиев от Централния сбор на партията.

Деница Гаджева, която преди време сама подаде оставка, след като се появи информация, че е в близки отношения със Сидеров, беше преизбрана за член на Централния сбор.

По-рано днес беше получен сигнал за бомба в централата на "Атака", който обаче се оказа фалшив.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати