16 Април 2024 г. Вторник

До 6 месеца Google пуска свой таблет с високо качество?

2011-12-20 10:41:52

В рамките на следващите шест месеца онлайн концернът Google ще пусне на пазара свой собствен таблет с високо качество, обяви председателят на Управителния съвет на компанията Ерик Шмид в интервю за италианския всекидневник "Corriere della Sera".

Не стана ясно дали Шмид намеква, че, както и при смартфона Samsung Nexus, Google ще продава и таблет с изписаното фирмено име чрез свой партньор.

Шмид похвали широкия мироглед на починалия изпълнителен директор на Apple Стив Джобс, който разпознава потенциала на таблета и въз основа на него развива своя iPad. По думите му той бил "Микеланджело" на нашето време.

"Apple и Google обаче все пак са конкуренти", отбелязва Шмид. Според него конкуренцията между iOS и Android на пазара на смартфони става брутална.

Съперничеството между двете компании започна, когато Google разработи Android. В биографията на Джобс се споменава, че основателят на Apple е готов "да обяви термоядрена война" срещу софтуера на Google - Android.

Функционалността на мобилната операционна система била базирана на "една голяма кражба", затова Джобс искал да унищожи Android, тъй като тя била "откраднат продукт".

Индиректно Шмид засяга и Siri – софтуерното нововъведение на Apple, позволяващо изпълняването на гласови команди на потребителя от мобилните устройства, което засега е внедрено само в смартфоните iPhone 4S.

Google вече имал добър софтуер за разпознаване на езикови команди и превод. Той не пожелава да говори конкретно за неназования продукт, но става ясно, че наличната технология подлежи на доразаботване.

В средата на 2011 г. все по-многобройни ставаха слуховете, според които мобилната операционна система на Android също ще получи подобен асистент, който разпознава нормални езикови команди и ще може например да прави търсения в Google. След това резултатът ще бъде прочетен директно на потребителя.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати