19 Април 2024 г. Петък

Отцепилите се от "Атака" са крадци на партийни пари, обяви Сидеров

2011-12-20 08:45:53
Отцепилите се депутати от партия "Атака" са крадци на партийни пари. Това коментира в рубриката "Гореща точка" на ТВ7 лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод поредния скандал около партията, свързан този път с намаляването на държавната субсидия.  

"Вчера разбрахме, че парите се орязват. Отидохме да се видим със Симеон Дянков, но го нямаше. Видяхме се със заместника му Владислав Горанов. Той ни даде декларациите на шестимата депутати, които напуснаха "Атака". Те са крадци на партийните пари, защото са се записали в ГЕРБ", заяви Сидеров.

Той е категоричен, че шестимата депутати са купени от ГЕРБ. "Разговаряхме с Цветан Цветанов и Бойко Борисов и им казахме, че шестимата искат да са в ГЕРБ. Те казваха не. Моето обвинение е, че те ме излъгаха, че няма да ги приемат", обясни Сидеров.

По думите му с парите от субсидията се поддържат централата, местните организации, вестник, който реално се субсидира, за да стига до хората, а отскоро и телевизия.

"Пренасочването на парите не е подсъдно, но Законът за политическите партии е изключително лош. Оказва се, че когато имаш депутати, си по-уязвим", коментира още лидерът на "Атака".

Той се възмути, че всички се занимавали със субсидията на "Атака", а тя била 4-5 млн. лв.

Според него по темата как се харчат парите на "Атака" са говорени само лъжи, а разследването е доказало, че няма злоупотреба.

"Това е удар върху дейността на партията. Не срещу мен или заместника ми. Искат да спра да издавам вестника и да имам тази малка трибуна. Защото аз нямам трибуна в други вестници", посочи Волен Сидеров.

Допускам, че Димитър Стоянов няма да дойде на националния сбор, защото нагласите на областно ниво са, че той не е прав. "Когато аз исках касиране на изборите, той е пращал поздравителен SMS на Борисов. Няма логика в това поведение. Димитър си го призна, след това и Борисов си призна", обясни Сидеров за напрежението "Атака".

Утре  . На него се очаква Димитър Стоянов да поиска оставката налидера, макара че такава точка не е предвидена в дневния ред на конгреса.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати