29 Март 2024 г. Петък

Изгониха Волен Сидеров от пленарното заседание

2011-12-16 13:30:15

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров бе отстранен от днешното заседание на парламента.

Това стана с решение на водещият заседанието на парламента Анастас Анастасов, който изгони Сидеров заради нарушения на реда в пленарната зала. Лидерът на националистите ще пропусне общо 3 заседания заради невъздържаните си прояви.

Първо Сидеров използва парламентарния контрол и директното излъчване на заседанието по националната телевизия, за да репликира от място вътрешният министър Цветан Цветанов, който отговаряше на питане от "Атака" за идентифицирането и подвеждането под наказателна отговорност на лице от инцидента при джамията Баня баши на 20 май 2011 г..

Председателстващия заседанието Анастас Атастасов  санкционира лидерът на "Атака" като му деактивира депутатската кара и го отстрани от едно заседание на парламента. Веднага след това Анастасов даде 10-минутна почивка.

След подновяването на заседанието Сидеров пак атакува като поиска да чете декларация от името на парламентарната си група. Цецка Цачева, която този път председателстваше заседанието, му обясни, че не може да му даде думата, защото е отстранен от залата.

Сидеров реши да се разправя лично с Цачева и се запъти към трибуната. Спрян от квесторите в залата, той започна да си разменя реплики с Цецка Цачева и вътрешния министър Цветан Цветанов.

Последва второ наказание за него – отстраняване за две поредни заседания от залата. След като лидерът на „Атака” не си взе поука Цачева го отстрани за още едно заседание и отново обяви 10-минутна почивка.

Така на практика след като беше наказан да не присъства на три поредни заседания на парламента Волен Сидеров ще пропусне днешното и оставащите две заседание на Народното събрание до края на годината.

"Бяха арестувани и вече осъдени двама от симпатизантите на „Атака”. От страна на ислямистите - нямаше задържан нито един", заяви Сидеров по повод случката пред софийската джамия след като напусна пленарната зала.

Според него обяснението на вътрешния министър е несъстоятелно.

"Ако обича, г-н Цветанов, да не обяснява кой се държал възпитано и кой - не. Цялата случка беше провокирана и целта беше да бъде дискредитирана „Атака”, завърши Сидеров.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати