Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Юли 16
Начало arrow Политика arrow Изгониха Волен Сидеров от пленарното заседание

Изгониха Волен Сидеров от пленарното заседание

  Print E-mail
2011-12-16 13:30:15
източник: dnes.bg

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров бе отстранен от днешното заседание на парламента.

Това стана с решение на водещият заседанието на парламента Анастас Анастасов, който изгони Сидеров заради нарушения на реда в пленарната зала. Лидерът на националистите ще пропусне общо 3 заседания заради невъздържаните си прояви.

Първо Сидеров използва парламентарния контрол и директното излъчване на заседанието по националната телевизия, за да репликира от място вътрешният министър Цветан Цветанов, който отговаряше на питане от "Атака" за идентифицирането и подвеждането под наказателна отговорност на лице от инцидента при джамията Баня баши на 20 май 2011 г..

Председателстващия заседанието Анастас Атастасов  санкционира лидерът на "Атака" като му деактивира депутатската кара и го отстрани от едно заседание на парламента. Веднага след това Анастасов даде 10-минутна почивка.

След подновяването на заседанието Сидеров пак атакува като поиска да чете декларация от името на парламентарната си група. Цецка Цачева, която този път председателстваше заседанието, му обясни, че не може да му даде думата, защото е отстранен от залата.

Сидеров реши да се разправя лично с Цачева и се запъти към трибуната. Спрян от квесторите в залата, той започна да си разменя реплики с Цецка Цачева и вътрешния министър Цветан Цветанов.

Последва второ наказание за него – отстраняване за две поредни заседания от залата. След като лидерът на „Атака” не си взе поука Цачева го отстрани за още едно заседание и отново обяви 10-минутна почивка.

Така на практика след като беше наказан да не присъства на три поредни заседания на парламента Волен Сидеров ще пропусне днешното и оставащите две заседание на Народното събрание до края на годината.

"Бяха арестувани и вече осъдени двама от симпатизантите на „Атака”. От страна на ислямистите - нямаше задържан нито един", заяви Сидеров по повод случката пред софийската джамия след като напусна пленарната зала.

Според него обяснението на вътрешния министър е несъстоятелно.

"Ако обича, г-н Цветанов, да не обяснява кой се държал възпитано и кой - не. Цялата случка беше провокирана и целта беше да бъде дискредитирана „Атака”, завърши Сидеров.

  
 
Коментари (1)
Добави коментар
  • анонимен - 2011-12-16 14:24:37
  • Сидеров не си мери приказките,наближават парламентарните избори прави подготовка.
 
Последни новини от категория Политика
Новини Колко пари са изхарчени за интеграция на ромите и какъв е ефектът? Това попита депутатът от БСП Георги Гьоков по време на обсъждане на административния мониторингов доклад за 2017 година ...
Новини Мнозинството отхвърли ветото на държавния глава върху Закона за противодействие на корупцията.Очаквано преди гласуването в залата се разразиха спорове. Според червения депутат Крум Зарков ...
Новини "Заповядайте, съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора", призова лидерът на опозицията Корнелия Нинова в ефира на Нова. Тя обаче иска през това време народът да знае какво става в ...
Новини БСП излиза от пленарна зала.Днес ще поискаме среща с всички европейски посланици, обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.ГЕРБ минират националното съгласие, обяви Корнелия Нинова. ...
Новини Мониторинговият доклад на ЕК предизвика разнопосочни коментари в парламента. От ГЕРБ се похвалиха, че са доволни от заключенията на Европейската комисия и че докладът е обективен, позитивен и ...
< Предишна новина   Следваща новина >
 

АНКЕТА

Как преценявате Кабинетът Борисов 3?