24 Април 2024 г. Сряда

Закопчаният Юлиян подпалил 25 коли, сам звънял на 112

2011-12-16 13:05:59

Задържаният 29-годишен Юлиян Ковачки е заподозрян за извършването на 12 палежа на коли в кварталите „Младост“ и „Хаджи Димитър“, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов пред депутатите по време на парламентарния контрол.

Той е задържан вчера, като според прокуратурата не е преминал успешно детектора на лъжата. Юлиян живее на територията на столичния квартал "Младост".

Той е заподозрян и за запалването на кола на районния инспектор на кв. „Младост” 2.

Цветанов посочи, че Юлиян има криминално досие, задържан е за кражби и хулиганство, има и условна присъда за шофиране след употреба на алкохол.

„В някои от случаите лицето само е подавало сигналите на телефон 112. Става въпрос за общо посегателство на 25 автомобила“, докладва още Цветан Цветанов.

 

„Почти във всички случаи той е като пряк очевидец на случващото се и дори е съдействал за разкриването на палежите, след като вече е бил под наблюдението на полицията“, добави министърът.

След разпита на Юлиян полицията е установила, че той е съпричастен и към други престъпления.

На територията на София и страната е създадена организация за приоритетно провеждане на мероприятия с цел разкриване на извършителите на палежи, увери още МВР шефът.

„Липсата на явен мотив и извършването на случаи на случаен принцип представляват трудност при разкриването на тези деяния“, призна Цветанов.

Левицата обяви, че ще внесе искане за друго изслушване на вътрешния министър, защото днес Цветанов бил неубедителен в пленарната зала.

Корнелия Нинова разказа, че хората си организират собствени опълчения по кварталите. Огнян Стоичков от "Атака" пък обясни, че в опит да предпазят колите си хора си правели график за разхождане на кучетата си нощно време.

Прокуратурата вече внесе искане пред Софийски районен съд (СРС) за постоянно задържане на Владислав Николов-Куката, който първи беше задържан преди дни за палежа на коли в столичния квартал "Западен парк", съобщиха от съда.

Той беше задържан по-рано тази седмица с разлято запалително вещество по дрехите. Мярката за неотклонение на другия задържан Юлиян Ковачки ще се гледа в неделя.

Все още не е ясно дали двамата са работили в съучастничество, затова не се знае дали двете дела ще бъдат обединени.

През изминалата нощ няма съобщения за запалени автомобили в София. Безпрецедентните палежи в столицата започнаха преди повече от месец и половина, като досега над 44 коли пострадаха от неизвестните пoдпалвачи.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати