24 Април 2024 г. Сряда

"Левски" увеличава бюджета си до 11 млн. лева, очаква по 3 млн. лева от руската ВТБ

2011-12-16 06:51:33
Бюджетът на "Левски" ще се увеличи с 1 млн. лева, за да стане около 11 милиона, стана ясно на общото събрание на клуба.

На него беше одобрен отчетът за финансовата 2010 г., в която клубът регистрира 2.5 милиона счетоводна загуба. Разходите за миналата година са били 15.2 млн. лева, а приходите - 12.7 милиона. Изпълнителният директор Константин Баждеков заяви, че загубата е с 1.9 милиона по-малка спрямо 2009 г. Той обясни, че тези 2.5 милиона не се явяват като дълг на клуба.

Собственикът на клуба Тодор Батков обяви, че тази година е дал 1.4 милиона лева собствени средства за попълването на бюджета. Ситуацията обаче може да ще подобри, ако се реализират обещанията за нови спонсори. Батков очаква да бъде подписан тригодишен спонсорски договор с ВТБ, според който клубът ще получава по около 3 милиона лева на сезон.

Руската държава е мажоритарен собственик във "Внешторгбанк". Нейното инвестиционно поделение, регистрирано в Австрия, купи неотдавна "Булгартабак холдинг".

"Преговаряме и с български спонсор за школата, която ще получава по 500 хил. евро годишно. Договорите са горе-долу готови, но има проблеми с вездесъщата УЕФА, която забранява носенето на две спонсорски лога на екипите", каза адвокатът.

Преди по-малко от месец премиерът  Бойко Борисов обясни, че е намерил спонсор на  "Левски". Тогава обаче той каза пред Дарик радио, че става въпрос за голяма западна банка.

Интересно е как ще бъде решен въпросът за разполагането на логата на генералния спонсор "Мтел" и ВТБ на екипите на сините. Правилникът на БФС позволява да има повече от едно лого, но за международните мачове това е забранено.

По думите на Батков осигуряването на свежи пари ще помогне да се направят инвестиции в базите. "С помощта на новия спонсор ще се опитаме да направим "Левски" публично дружество през 2013 година. Тогава ще се опитаме и да направим облигационен заем, с който ще подобрим състоянието на базите. Най-вече искаме да усвоим цялата площ край стадион "Георги Аспарухов", която ни е дадена по документи, но ние не ползваме."

Идеята му е да се изградят два маломерни терена с изкуствена трева за юношите. "Те ще бъдат ползвани и от гражданите след 18 часа. Планираме и да усвоим хотела за целодневна база на първия отбор, а освен това искаме да изградим голям терен в северната част на балона. Ще поискаме и автогарата", добави Батков.

Очакваните промени в ръководството на "Левски" вече са факт след общото събрание. Бившият изпълнителен директор на "Локомотив" (София) Иво Тонев влиза в управителния съвет, като собственикът на клуба Тодор Батков го е предложил за председател.

"Заедно с него в УС влиза и Стилян Шишков, който ще отговаря за маркетинговите въпроси заедно с Константин Баждеков", каза Батков. Шишков, който се свързва с управлението на медийни проекти чрез MSKey Group, става изпълнителен директор.

Тонев заяви за "Дневник", че ще коментира в понеделник бъдещите си отговорности в "Левски". Бизнесменът, който е в УС на спортния тотализатор, работи 17 години в "Локомотив" (Сф), но напусна заради кризата в клуба. Засега не е ясно какво ще се промени в задълженията на Баждеков.

Батков Черноморец" преди два месеца, че до Нова година ще има промени в ръководството. Често се говореше за евентуално връщане на Наско Сираков. Критиките на бившия нападател на сините към управлението на Батков обаче показаха, че това няма да се случи поне засега.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати