25 Април 2024 г. Четвъртък

"Реал" срещу "Милан" е най-очакваното дерби преди жребия в Шампионската лига

2011-12-16 06:48:36
Сблъсъкът между двата най-титулувани отбора в историята на Шампионската лига - "Реал" (Мадрид) и "Милан", е най-очакваният мач преди жребия за осминафиналите в тазгодишното издание на турнира.

Евентуален двубой между тях ще събере на едно място 16 трофея от надпреварата, като мадридчани са печелили турнира рекордните девет пъти, а италианците са с две отличия по-малко.

"Реал" спечели убедително своята група D, след като записа шест победи от шестте мача с "Лион", "Аякс" и "Динамо" (Загреб). Отборът на Жозе Моуриньо вкара 19 гола в тях и допусна само два.

"Милан" зае второ място в група Н, където отстъпи единствено на настоящия европейски шампион "Барселона". Въпреки това "росонерите" изиграха два силни двубоя с "каталунците", като завършиха 2:2 на "Камп ноу" и загубиха с 2:3 като домакин.

Именно "Милан" е най-нежеланият съперник от втората урна, в която попадат завършилите на второ място в предварителните групи.

Жребият за осминафиналите ще бъде дирижиран, което означава, че два отбора от една и съща държава и от една и съща предварителна група не могат да се срещнат.

С интерес се очаква и евентуален сблъсък между "Милан" и друг от фаворитите в турнира - четирикратният шампион "Байерн" (Мюнхен).

Сред нежеланите съперници от втората урна е и италианският "Наполи", който завърши втори в група А, като отстъпи единствено на германския отбор и изхвърли от турнира лидера в английската Висша лига "Манчестър сити".

Най-предпочитаното име сред отборите от първа урна без съмнение е "Апоел" (Никозия). Кипърският шампион е изненадата на турнира до момента, след като завърши първи в група със "Зенит", "Порто" и "Шахтьор" (Донецк).

"Бенфика" също попада в графата на "желаните" съперници. Португалците завършиха на първо място в група С. От нея изненадващо отпадна смятаният за сигурен победител "Манчестър юнайтед", който загуби с 1:2 от "Базел" в директен сблъсък за втората позиция.

Жребият за осминафиналите ще бъде теглен днес от 13,00 часа българско време и ще бъде предаван пряко по "Евроспорт". Първите срещи ще се играят на 14, 15, 21 и 22 февруари, като в тях ще са домакини непоставените отбори. Реваншите са на 6, 7, 13 и 14 март.

Разпределение на урните:

Поставени отбори:
"Байерн"
"Интер"
"Бенфика"
"Реал" (Мадрид)
"Челси"
"Арсенал"
"Апоел"
"Барселона"

Непоставени отбори:
"Наполи"
ЦСКА (Москва)
"Базел"
"Лион"
"Байер" (Леверкузен)
"Марсилия"
"Зенит"
"Милан"
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати