25 Април 2024 г. Четвъртък

Трима души в ареста заради последните палежи на коли

2011-12-15 10:20:27

Трима души са задържани заради палежите на три автомобила през изминалата нощ в столичните квартали „Люлин“ и „Дружба“, съобщиха от МВР.

В момента униформените изясняват тяхната съпричастност към престъпленията, уточняват от полицията.

Късно снощи от тел. 112 в Девето РПУ бил получен сигнал за две горящи коли до бл. 211 в ж.к. „Люлин”.

Пристигналите на място полицаи установили, че запалените автомобили са „BMW 316” и „Ровър”. При извършения оглед служителите констатирали следи от горене зад задната лява облегалка на германския автомобил, а по другия имало частично обгаряне в долния ляв ъгъл пред панорамното стъкло и стопена пластмасова решетка за въздух. Според експерти се касае за умишлен палеж.

Тази нощ около 3.30 часа на телефона за спешни повиквания бил подаден и сигнал за горящ автомобил в ж.к. „Дружба” до бл. 35.

При последвалия оглед експерти установили, че палежът е умишлен. Огънят нанесъл щети на купето и двигателя.  

Шест автопатрула незабавно реагирали на сигнала и заградили района. Полицаи извършили проверки на входовете на три съседни жилищни блока, двор на детската градина, както и на всички намиращи се в близост бензиностанции.

В рамките на минути били проверени десет души и няколко автомобила. Служителите на реда получили информация за мъж, който се оттеглил от мястото на инцидента.

В промишлената зона на квартала патрулиращите полицаи спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес 250 Д”, в който пътували криминално проявените Д.К. на 21 години от ж.к. „Дружба” и П.Т. на 28 години от с. Бусманци. В багажника на колата полицаите открили празни пластмасови шишета с мирис на нафта.

 

Известните на полицията за кражби мъже са задържани и в момента се изяснява съпричастността им към извършения палеж.

На ул. „Асен Йорданов” пък автопатрул спрял за проверка „Рено Клио”, управляван от известния на полицията столичанин Г.Г. на 35 години. От багажника на колата била иззета петлитрова пластмасова туба, съдържаща около 2.5 л бензин.

Г.Г., който отговарял на описанието на вероятния извършител на палежа, е задържан. Разследващият екип работи по установяване на съпричастността му към престъплението.

Мъжът е известен на полицията за грабеж и длъжностно присвояване, осъждан e. Действията по разследването продължават.

Вчера бяха задържани още четирима души, но палежите продължават.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати