27 Април 2024 г. Събота

Никога повече не си причинявайте това

2011-12-14 07:20:35
Факт е, че не можем да върнем времето назад и да променим нещата. Всеки ден обаче ни дава шанс за ново начало. Преди да започнем да променяме живота си, трябва да се откажем от това, което ни връзва ръцете и да тръгнем напред. 

Престанете да се състезавате с всички
 – не се притеснявайте от нещата, които другите правят по-добре от вас. Успехът е борба със самия себе си. 

Престанете да сте неблагодарни – независимо колко ви е трудно или ви е хубаво, събуждайте се сутрин благодарни за живота, който имате. Вместо да мислите за нещата, които нямате, си спомнете това, което имате и което толкова липсва на други. 

Не оставяйте постоянно себе си на втори план – в любовните отношения е най-болезнено да изгубиш себе си, когато прекалено силно обичаш другия и забравяш, че той е друг човек, различен от вас. Да, помагайте на другите, но и на себе си. Ако се окажете в ситуация, в която би трябвало да последвате своите страсти и желания и да направите нещо наистина важно за вас, не се колебайте. 

Не бягайте от самия себе си – можете да излъжете когото и да е, но не и себе си. Животът ни се променя най-добре, ако рискуваме. Първият и най-голям риск е да бъдем искрени със себе си. 

Не пилейте време за грешните хора – животът е прекалено кратък, за да прекарвате времето си с хора, които „изстискват“ от вас щастието. Ако някой иска да бъдете в неговия живот, нека ви направи място. Никога не полагайте усилия да стигнете до хора, които постоянно ви подценяват. Не забравяйте, че вашите приятели са до вас, когато се чувствате най-зле, а не когато сте в най-добра форма. 

Не бягайте от проблемите
 – изправете се очи в очи с тях. Това наистина не е лесно. Не сме направени, че непрекъснато да решаваме проблеми. Създадени сме така, че да се нервираме, да се натъжаваме, да се чувстваме обидени, да падаме. Ние обаче се учим да се изправяме очи в очи с проблемите, да ги решаваме. Тези процеси ни формират като личност.  

Не се опитвайте да бъдете нещо, което не сте – едно от най-големите предизвикателства в живота ни е да бъдем себе си в свят, в който от нас постоянно се очаква да бъдем като останалите. Някой винаги ще е по-красив от вас, някой ще е винаги по-умен от вас, някой – по-млад от вас, но никога никой няма да е точно какъвто сте вие. Не се променяйте, само за да ви заобичат другите. Бъдете себе си и истинските хора ще  ви заобичат, какъвто сте. 

Не живейте в миналото – не можете да започнете нова страница от живота си, ако непрекъснато четете предишната. 

Не се страхувайте, че ще направите грешка 
– да работите и да грешите е десет пъти по-продуктивно отколкото да не правите нищо. Всеки успех оставя зад себе си следата от неуспеха. 

Не се самоизяждайте заради стари грешки – възможно е да обичаме грешния човек и да плачем заради неща от миналото, но със сигурност някои грешки ни помагат да открием хората и нещата, които са добри за нас. 

Не се опитвайте да си купите щастие – много неща, които желаем, са скъпи. А всичко, което наистина ни изпълва със задоволство, е безплатно - любовта, смехът, работата, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати