Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Окт 20
Начало arrow Разни arrow Никога повече не си причинявайте това

Никога повече не си причинявайте това

  Print E-mail
2011-12-14 07:20:35
източник: dnes.bg

Факт е, че не можем да върнем времето назад и да променим нещата. Всеки ден обаче ни дава шанс за ново начало. Преди да започнем да променяме живота си, трябва да се откажем от това, което ни връзва ръцете и да тръгнем напред. 

Престанете да се състезавате с всички
 – не се притеснявайте от нещата, които другите правят по-добре от вас. Успехът е борба със самия себе си. 

Престанете да сте неблагодарни – независимо колко ви е трудно или ви е хубаво, събуждайте се сутрин благодарни за живота, който имате. Вместо да мислите за нещата, които нямате, си спомнете това, което имате и което толкова липсва на други. 

Не оставяйте постоянно себе си на втори план – в любовните отношения е най-болезнено да изгубиш себе си, когато прекалено силно обичаш другия и забравяш, че той е друг човек, различен от вас. Да, помагайте на другите, но и на себе си. Ако се окажете в ситуация, в която би трябвало да последвате своите страсти и желания и да направите нещо наистина важно за вас, не се колебайте. 

Не бягайте от самия себе си – можете да излъжете когото и да е, но не и себе си. Животът ни се променя най-добре, ако рискуваме. Първият и най-голям риск е да бъдем искрени със себе си. 

Не пилейте време за грешните хора – животът е прекалено кратък, за да прекарвате времето си с хора, които „изстискват“ от вас щастието. Ако някой иска да бъдете в неговия живот, нека ви направи място. Никога не полагайте усилия да стигнете до хора, които постоянно ви подценяват. Не забравяйте, че вашите приятели са до вас, когато се чувствате най-зле, а не когато сте в най-добра форма. 

Не бягайте от проблемите
 – изправете се очи в очи с тях. Това наистина не е лесно. Не сме направени, че непрекъснато да решаваме проблеми. Създадени сме така, че да се нервираме, да се натъжаваме, да се чувстваме обидени, да падаме. Ние обаче се учим да се изправяме очи в очи с проблемите, да ги решаваме. Тези процеси ни формират като личност.  

Не се опитвайте да бъдете нещо, което не сте – едно от най-големите предизвикателства в живота ни е да бъдем себе си в свят, в който от нас постоянно се очаква да бъдем като останалите. Някой винаги ще е по-красив от вас, някой ще е винаги по-умен от вас, някой – по-млад от вас, но никога никой няма да е точно какъвто сте вие. Не се променяйте, само за да ви заобичат другите. Бъдете себе си и истинските хора ще  ви заобичат, какъвто сте. 

Не живейте в миналото – не можете да започнете нова страница от живота си, ако непрекъснато четете предишната. 

Не се страхувайте, че ще направите грешка 
– да работите и да грешите е десет пъти по-продуктивно отколкото да не правите нищо. Всеки успех оставя зад себе си следата от неуспеха. 

Не се самоизяждайте заради стари грешки – възможно е да обичаме грешния човек и да плачем заради неща от миналото, но със сигурност някои грешки ни помагат да открием хората и нещата, които са добри за нас. 

Не се опитвайте да си купите щастие – много неща, които желаем, са скъпи. А всичко, което наистина ни изпълва със задоволство, е безплатно - любовта, смехът, работата, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Разни
  Новини Във връзка с имотните скандали в ГЕРБ, с постове се разделиха Цецка Цачева и Цветанов Цветанов, а психологът Росен Йорданов коментира пред БТВ своя анализ на ...
  Новини Пътешественик и художник, Светлана Казина се мести да живее в планината Алтай преди около 20 години, в малка къща без течаща вода и често без ток.Тя обича живота и го живее ...
  Новини В интернет има много фирми, които уж предлагат много изгодни за коли за скрап цени. - Но винаги е по-добре човек да направи един бърз преглед на това какво се предлага реално на пазара. Малко са ...
  Новини На пазара има много куфари с колелца и човек трудно може да прецени кой е най-добрият вариант. Ето защо трябва да имаме умел водач в целия този свят на куфари – текстилни или пък с твърда ...
  Новини Технологиите продължават да се развиват според нуждите на човечеството. Има хора, които нямат връзка и са самотни, но трябва по някакъв начин да задоволят своите интимни потребности. Тогава на помощ ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?