25 Април 2024 г. Четвъртък

Майките от "Соло": Убедени сме, че Илиян е убиецът

2011-12-12 09:19:00

Убедени сме, че Илиян е убиецът.

Това каза Радмила Въжарова - майка на едно от убитите момчета пред дискотека „Соло".

Припомняме, на 9 декември Софийски градски съд оправда единствения обвинен за убийството Илиян Тодоров.

На 18 април 2009 г. около 4.00 часа през нощта след спречкване между две младежки компании  Кирил Въжаров и Васил Александров бяха прободени смъртоносно с нож в гърба. Техният приятел Кирил Димитров беше ранен.

„Нямаме сили, като две врани говорим, говорим и скоро ще паднем от жицата", разказа Радмила Въжарова, която заедно с майката на другото убито момче след решението на съда в петък, обикалят медиите с цел да насочат общественото внимание към несправедливата според тях присъда.

На въпрос дали вярва, че ще има справедливост по случая, майката на убития Кирил посочи: „Не вярвам, но се надявам".

Това не са новини, които хората трябва да сменят с копчето на дистанционното, защото опасността това да се случи и на вас е огромна, посочи още Въжарова.

Тя подчерта, че престъпленията напоследък са свързани с агресия, а в наказателния кодекс няма такъв текст.

Майката на убитото пред дискотеката момче съобщи, че семейството на обвиняемия има възможността да използва всякакви лостове - властови, финансови, за да освободи Илиян.

„Убедени сме, че това е убиецът. Ние търсим истината, но истината в този случай е свързана точно с това - че той е убиецът", категорична бе Въжарова.

Попитана дали според нея оправдателната присъда е свързана с некадърност, майката посочи: „Не мога да определя дали е некадърност. Сигурно има някаква безхаберност в цялата ни държава". 
Не съм съгласна с доводите на съдиите, отново изтъкна Въжарова.

Ако следващият съдебен състав гледа безпристрастно, ще намери ясен отговор в кориците на делото, смята майката на Кирил Въжаров.

По телефона се включи адвокатката на Илиян - Йовка Алипиева, която бе категорична, че вярва в невинността на подсъдимия. Тя разказа, че е влязла в делото по-късно и затова е проучила детайлно всичко. „В тези папки не се сърбаха безспорни доказателства, че той е извършил престъплението", посочи юристът.

„Тя е защитник на Илиян - няма какво друго да каже", заяви от своя страна Радмила Въжарова.

Опитах се да погледна на нещата от друг ъгъл - ако наистина е невинен - две години да стои невинен човек в местата за лишаване от свобода, това е страшно, разказа майката на убития Кирил.

Тя обаче припомни, че преди да бъде задържан Илиян е билобявен за общодържавно издирване. След като по време на разпит баща му съобщава, че не знае къде се намира синът му, Илиян се предава, „подготвен - с двама адвокати, с раничка с личен багаж", посочи Въжарова. Тя бе категорична, че той не се е опитал да докаже своята невинност.

Две години и осем месеца не съдейства по никакъв начин на съда - вероятно неговите юристи са му казали да мълчи, предположи майката на убитото момче. Тя отбеляза, че за извършеното престъпление законът предвижда доживотна присъда без право на замяна„Този човек най-вероятно е бил съветван да мълчи, защото му е обещано да бъде направено всичко, за да излезе", изказа предположение Въжарова.

Тя разказа, че в неделя в предаването „Станция Нова" се е включила Татяна Дончева. „Това ми изглеждаше като безгласен коментар на адвокат, който не е бил в съда",посочи майката на убитото момче. Тя се обърна към Дончева като я помоли да се свърже с тях. „Моля ви като радетел за истината, свържете се с нас, помогнете ни, вие търсите истината и ние я търсим", призова в заключение Радмила Въжарова.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати