Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Август 26
Начало arrow Крими arrow Майките от "Соло": Убедени сме, че Илиян е убиецът

Майките от "Соло": Убедени сме, че Илиян е убиецът

  Print E-mail
2011-12-12 09:19:00
източник: news.bg

Убедени сме, че Илиян е убиецът.

Това каза Радмила Въжарова - майка на едно от убитите момчета пред дискотека „Соло".

Припомняме, на 9 декември Софийски градски съд оправда единствения обвинен за убийството Илиян Тодоров.

На 18 април 2009 г. около 4.00 часа през нощта след спречкване между две младежки компании  Кирил Въжаров и Васил Александров бяха прободени смъртоносно с нож в гърба. Техният приятел Кирил Димитров беше ранен.

„Нямаме сили, като две врани говорим, говорим и скоро ще паднем от жицата", разказа Радмила Въжарова, която заедно с майката на другото убито момче след решението на съда в петък, обикалят медиите с цел да насочат общественото внимание към несправедливата според тях присъда.

На въпрос дали вярва, че ще има справедливост по случая, майката на убития Кирил посочи: „Не вярвам, но се надявам".

Това не са новини, които хората трябва да сменят с копчето на дистанционното, защото опасността това да се случи и на вас е огромна, посочи още Въжарова.

Тя подчерта, че престъпленията напоследък са свързани с агресия, а в наказателния кодекс няма такъв текст.

Майката на убитото пред дискотеката момче съобщи, че семейството на обвиняемия има възможността да използва всякакви лостове - властови, финансови, за да освободи Илиян.

„Убедени сме, че това е убиецът. Ние търсим истината, но истината в този случай е свързана точно с това - че той е убиецът", категорична бе Въжарова.

Попитана дали според нея оправдателната присъда е свързана с некадърност, майката посочи: „Не мога да определя дали е некадърност. Сигурно има някаква безхаберност в цялата ни държава". 
Не съм съгласна с доводите на съдиите, отново изтъкна Въжарова.

Ако следващият съдебен състав гледа безпристрастно, ще намери ясен отговор в кориците на делото, смята майката на Кирил Въжаров.

По телефона се включи адвокатката на Илиян - Йовка Алипиева, която бе категорична, че вярва в невинността на подсъдимия. Тя разказа, че е влязла в делото по-късно и затова е проучила детайлно всичко. „В тези папки не се сърбаха безспорни доказателства, че той е извършил престъплението", посочи юристът.

„Тя е защитник на Илиян - няма какво друго да каже", заяви от своя страна Радмила Въжарова.

Опитах се да погледна на нещата от друг ъгъл - ако наистина е невинен - две години да стои невинен човек в местата за лишаване от свобода, това е страшно, разказа майката на убития Кирил.

Тя обаче припомни, че преди да бъде задържан Илиян е билобявен за общодържавно издирване. След като по време на разпит баща му съобщава, че не знае къде се намира синът му, Илиян се предава, „подготвен - с двама адвокати, с раничка с личен багаж", посочи Въжарова. Тя бе категорична, че той не се е опитал да докаже своята невинност.

Две години и осем месеца не съдейства по никакъв начин на съда - вероятно неговите юристи са му казали да мълчи, предположи майката на убитото момче. Тя отбеляза, че за извършеното престъпление законът предвижда доживотна присъда без право на замяна„Този човек най-вероятно е бил съветван да мълчи, защото му е обещано да бъде направено всичко, за да излезе", изказа предположение Въжарова.

Тя разказа, че в неделя в предаването „Станция Нова" се е включила Татяна Дончева. „Това ми изглеждаше като безгласен коментар на адвокат, който не е бил в съда",посочи майката на убитото момче. Тя се обърна към Дончева като я помоли да се свърже с тях. „Моля ви като радетел за истината, свържете се с нас, помогнете ни, вие търсите истината и ние я търсим", призова в заключение Радмила Въжарова.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Крими
  Новини В ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лева подкуп за издаването на решения за инвалидност, информира Нова.Всъщност сумите варирали между 200 и 1 000 лева.При вчерашния арест на председателката на ...
  Новини Трима лекари се разследват от прокуратурата по подозрение, че са заблудили съда за здравословното състояние на Ценко Чоков. - - Бившият кмет на Галиче бе освободен под домашен арест в края на ...
  Новини Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков, който е под домашен арест, бил влязъл за минути в столичния ресторант, където бе сниман на маса с тежки чаши, за да си вземе храна.  - Такава версия ...
  Новини Откриха прострелян издирвания шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов. 44-годишният Николов, обявен за издирване в четвъртък, 13 декември, е намерен мъртъв в колата си до Бузовград, съобщиха от ...
  Новини И днес ще продължи издирването на началника на Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов, който от 48 часа вече е в неизвестност. От полицията в Стара Загора признаха, че са ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?