28 Март 2024 г. Четвъртък

Коледните премии – в пуйка или в пари?

2011-12-11 15:28:23

Голяма част от работниците в български фирми ще получат пуйки и месо като коледна премия вместо паричен бонус заради кризата. Други компании обаче залагат на парите в кеш, тъй като служителите биха се разсърдили, ако вместо банкноти, получат за Коледа две пуйки и килограм пържоли.

Фирмата на Милчо Караиванов разработва банков софтуер. До миналата година като премии за Коледа, служителите са получавали торби с пуйки, което е създавало настроение сред тях.

„Идеята беше пуйката не само да е стимул, а като я сложат на масата за Коледа или Нова година, да споменат фирмата с добро”, заяви пред Dnes.bg Милчо Караиванов.

Тази година служителите на фирмата ще получат паричен бонус, тъй като това са пожелали. Нина Панова работи като програмист и не би се зарадвала, ако коледната премия й бъде дадена под формата на торба с месо. 
„С една парична премия бих си позволила сама да си купя нещата, които искам, заточа предпочитам бонусът да е в пари”, споделя Нина.

Пуйка, пържоли или ваучери за храна се канят да раздават в други фирми в района на Пловдив. Въпреки че безработицата е голяма, работодателите ще отделят средства за коледен стимул. Добрите компании ще раздават 13-а заплата. Работници в големи предприятия твърдят, че има и стиснати шефове, които имат възможност, но не биха дали премии за Коледа.

„За мен е по-важното вниманието и шефът да се сети за работниците по Коледа”, казва Божидар Хаджиев, който от 10 години работи като програмист.

Под каква форма ще бъде коледната премия за работниците е неприкосновено право на шефа. Според работниците обаче един бонус за Коледа ще ги накара да работят повече през новата година.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Бизнес


Новини
68% от българите биха се притеснявали да посещават места, където има много хора срещу 28%, които нямат притеснения за това. 57% биха се притеснявали да отидат на ресторант или ...
Новини
Държавата готви още мерки за подкрепа на икономиката. Това стана ясно коментара пред БиТиВи на министъра на икономиката Емил Караниколов. Първо обаче щяло да се види как вчера оповестените мерки ще ...
Новини
Не би следвало да има криза със стоките от първа необходимост. Това заяви пред Нова телевизия Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ. Според него месното производство представлява 20-30% ...
Новини
Дългогодишен опит – гаранция за качество   Белдо Кънстракшънс ЕООД Варна е специализирана компания в хидроизолационни продукти и системи.   Хидроизолация от мазе до покрив &nbs ...
Новини
От днес би трябвало всички шофьори да получават подробни касови бележки на бензиностанциите. Те ще съдържат информация за косвените данъци, платени от търговеца, за продажната стойност и за стойност ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати