19 Април 2024 г. Петък

Депутатите вече са отпускари

2010-07-30 15:36:59

Депутатите вече официално са в отпуска. Ваканцията на народните избраници ще продължи до 1 септември, когато започва есенната сесия на 41-вото НС.

Заради натоварената си законодателна програма в последните дни парламентът удължаваше работното си време и дори имаше извънредно заседание.

„Желая ви освежителна почивка“, обърна се към депутатите председателят на Народното събрание Цецка Цачева, преди да обяви края на лятната сесия.

Последният документ, който приеха в пленарната зала депутатите, бе Законът за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.


През лятната сесия народните представители са приели 67 закона, 57 решения и една декларация.

От началото на сесията – 12 април–29 юли, в парламента са постъпили общо 93 законопроекта, като 29 са внесени от народни представители, а 64 – от Министерския съвет.

Малко над 38 часа са отделили депутатите за парламентарен контрол, разпределени в 13 заседания.

Общо през сесията са зададени 396 въпроса и 62 питания. От тях 68 въпроса и 14 питания все още не са получили отговор.

Най-активни са били от депутатите от опозиционната „Коалиция за България“ – задали са 209 въпроса и 28 питания. На второ място се нарежда Синята коалиция с 80 въпроса и 12 питания.

Депутатите от управляващото мнозинство са отправили 17 въпроса и  4 питания към министрите.

„Първенец" по отговори в рамките на парламентарния контрол е вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков с 38. Веднага след него е министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев с 35 отговора. 

Премиерът Бойко Борисов е отговорил на 13 въпроса и питания на народни представители, а вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов – на 26.

Първото си заседание от есенната сесия Народното събрание ще посвети на разглеждането на доклад за участието на България във вземането на решения на Европейската комисия и приоритетите при белгийското председателство на ЕС.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати