28 Март 2024 г. Четвъртък

Обществото чака справедливост от съда, натърти Цветанов

2011-12-10 16:59:51

"Убеден съм, че съдебната система трябва да бъде такава, която да отговаря на очакванията на обществото - да се ръководи единствено от върховенството на закона и да играе своята превантивна роля".

Това заяви в Плевен вицепремиерът Цветан Цветанов помолен да коментира оправдателната присъда по делото "Соло". 

Той обаче отказа да дава оценка на магистратите по конкретния съдебен процес, по който бе обвинен и оправдан Илиян Тодоров.

 

"Когато има справедливост, правораздаване, което съответства на всички доказателства по едно разследване, тогава ще се изгради и по-добър имидж на българската съдебна система", добави само той.

"Няма как да обясним на българските граждани, че за тези 20 години разследващите органи не са успели да намерят достатъчно доказателства, за да могат да бъдат осъдени тези, които доведоха държавата до това състояние, в което се намира", смята вътрешният министър.

"Системният подход на правоохранителната система е привел в известност целия криминален контингент и не допуска среда, която е била добра за наркоразпространителите". По думите му те се неутрализират от МВР и вече не се допуска да се появяват "емблематични фигури като фигурите на прехода - Доктора, Самоковеца и Руснака".

Вътрешният министър е убеден, че срещите на лидерите на Европейския съюз ще допринесат за намиране правилния изход от тежката криза, налегнала Европа.

По думите му събитията са доста динамични и проблемите са свързани с финансовата дисциплина, която трябва да спазват всички държави.

"България е страната, която може да бъде давана за пример и съм убеден, че и останалите държави също се стремят към подобна финансова дисциплина", бе категоричен той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати