Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Май 25
Начало arrow Политика arrow Обществото чака справедливост от съда, натърти Цветанов

Обществото чака справедливост от съда, натърти Цветанов

  Print E-mail
2011-12-10 16:59:51
източник: dnes.bg

"Убеден съм, че съдебната система трябва да бъде такава, която да отговаря на очакванията на обществото - да се ръководи единствено от върховенството на закона и да играе своята превантивна роля".

Това заяви в Плевен вицепремиерът Цветан Цветанов помолен да коментира оправдателната присъда по делото "Соло". 

Той обаче отказа да дава оценка на магистратите по конкретния съдебен процес, по който бе обвинен и оправдан Илиян Тодоров.

 

"Когато има справедливост, правораздаване, което съответства на всички доказателства по едно разследване, тогава ще се изгради и по-добър имидж на българската съдебна система", добави само той.

"Няма как да обясним на българските граждани, че за тези 20 години разследващите органи не са успели да намерят достатъчно доказателства, за да могат да бъдат осъдени тези, които доведоха държавата до това състояние, в което се намира", смята вътрешният министър.

"Системният подход на правоохранителната система е привел в известност целия криминален контингент и не допуска среда, която е била добра за наркоразпространителите". По думите му те се неутрализират от МВР и вече не се допуска да се появяват "емблематични фигури като фигурите на прехода - Доктора, Самоковеца и Руснака".

Вътрешният министър е убеден, че срещите на лидерите на Европейския съюз ще допринесат за намиране правилния изход от тежката криза, налегнала Европа.

По думите му събитията са доста динамични и проблемите са свързани с финансовата дисциплина, която трябва да спазват всички държави.

"България е страната, която може да бъде давана за пример и съм убеден, че и останалите държави също се стремят към подобна финансова дисциплина", бе категоричен той.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?