26 Април 2024 г. Петък

Мило дневниче, много е shit ситуацията!

2011-12-09 06:04:43

Малка книжка с тайните мисли на вицепремиера Симеон Дянков покрай формирането и прокарването на бюджета за 2012 г. издаде Младежкото обединение в БСП. 

Тя е озаглавена „Тефтерчето на Симеон Дянков” и съдържа разсъжденията на финансовия министър върху диалога вътре в правителството, със социалните партньори и с опозицията. 

Според Младежкото обединение в БСП младите са най-губещата група в разчетите за държавния бюджет за 2012 г.  „Бюджетът на мизерията е обърнат срещу повечето млади – срещу майките, студентите, безработните”, обявиха те.

Периодът, за който се изчислява обезщетението за бременност и раждане, се увеличава на 24 месеца. Обезщетението за отглеждане на дете остава 240 лв. Преди един месец се прие линия на бедност от 236 лв. -това означава, че българските деца отсега трябва да свикват с мизерията, смятат младите социалисти.

Ето какво пише според тях в тефтерчето на Дянков:

1 октомври 2011 г.
Мило дневниче, Жилав излезе тоя народ, щом за трета година аз ще му правя бюджета! Днес свалих няколко темплейта от Световната банка. Ще свършат работа, няма да си давам много зор. 2012-а, казват, идвал краят на света. Може да не доживеем да изхарчим парите, хи-хи.

9 октомври 2011 г.
Мило дневниче, Тези дни се чудя откъде да дойдат приходите. Много е shit ситуацията. Данъците, ясно, но не стигат…. Мислeх да моля за помощ някой колега от ГЕРБ. Обаче като се знам аз какъв специалист съм, представям си ги тях… Накрая намерих решение: основните средства ще са от евросредства! Гениално. Така ще го кажа и в парламента. Записвам, за да не забравя.

17 октомври 2011 г.
Мило дневниче, 
Като малък най-обичах да взема една ножица и да режа, режа… И пари съм рязал даже. Скъп детски спомен…. Тази работа с бюджета ме връща в детството. Като се замисля, в тая държава най-много пари ми харчат децата, майките и пенсионерите – добавки, майчински, пенсии. Вкарват ми бъг в темплейта. Набелязвам някои мерки.

31 октомври 2011 г. 
Връщам се от заседание на кабинета. Пуснах мухата да орежем обезщетенията за военни и полицаи при пенсиониране. Бойко пита колко ще спестим. Веднага отговорих: “Почти колкото ни трябват за майчинските надбавки от 240 на 270 лева”. Същински римски император съм – разделям и владея. Насъскваш майки срещу военни и им гледаш сеира, аз им тегля по една и гледам напред към следващите мандати.

3 ноември 2011 г.
Тия от БАН пак ми лазят по нервите с техните протести. Миналата година пак ги бастисах с парите. Те се засегнаха, че съм ги нарекъл феодални старци. Не им стига, че стоят на студено, ами и на чест го удариха. Странни хора. Абе, на кой му дреме за вашата наука… Сега се пуснаха при Росен. Той нали е мек, обещал им 5 милиона….


Мило дневниче,
Снощи сънувах страшен nightmare. Дойде при мен Цецо да иска още пари за МВР. Охарчил се по изборите… Беше страшен като Октопод. Не знам като дойде наяве, ще устискам ли….

8 ноември 2011 г.
Посъветвах се с Google - написах в търсачката ”как да спестим средства”. Нищо не ми върши работа. Затова сам, ама съвсем сам, измислих – ще вдигна годините за пенсиониране – хем по-малко хора ще се пенсионират, хем по-кратко ще вземат пенсии. Това все още е тайна…

P.S. Нали знаеш какви жени харесвам – 90/60/90 – на 90 години, с 60 години стаж и 90 лева пенсия…

16 ноември 2011 г.
Бюджетът е в парламента. Ония кратуни - депутатите, ще се карат. Чудя се въобще дали да ходя….

20 ноември 2011
Мило дневниче,
Мина на първо четене. Синдикатите обаче не ме искат в тристранката. ”Застрашавам жизненото равнище и бъдещето на милиони българи”. Ха-ха, who cares, man.. По-застрашено от това накъдe…

23 ноември 2011 г.
Тоя Станишев днес пак ми говори за икономика, приоритети, социална политика, българи. Тая работа е друга – взел Кольо, дал Кольо. Накрая трябва да ми излезе сметката.

30 ноември 2011 г.

Мило мое дневниче,
Става напечено. С годините за пенсия ги взривих и се юрнаха да протестират. Но аз съм все така обсебен от бюджета. В главата си имам още куп идеи за реформи и рязане на разходи. Как не се бях сетил досега! Много от разходите трябва да минат към общините и така да отдъхне държавата – ние де, министрите. Например – общините сами да си издържат ученици, учители и много други. Тези идеи ще реализирам в бюджет 2013.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати