26 Април 2024 г. Петък

Морето от информация – болка на модерното общество

2011-12-08 07:13:32
Културата на модерния начин на работа трябва да се промени, тъй като работещите се изгубват в морето от информация, което всекидневно ги поглъща, сочи проучване на фирмата  Hitachi Data Systems.

Компаниите не успяват да помогнат на служителите си в борбата с огромното количество информация, редовните срещи и непрекъснатата връзка по телефона или в интернет. 

В резултат стресът у работещите драстично се повишава, поради което се развиват и психически заболявания. По този начин обаче се повишават и разходите на фирмите. 

Почти 40% от работещите в Австралия и Нова Зеландия страдат от пренаситеност от информация в сравнение с 34% преди две години, пише FoxNews.

„Пренаситеността от данни причинява психически заболявания. Очаква се все повече хора да имат подобен проблем. Решения от страна на мениджърите като например електронната поща да се проверява само в определен час не действат. Живеем в култура, която очаква отговор веднага, така че това е трудно осъществимо“, казва психологът от университета Макуайър в Сидни д-р Бен Сърл. 

Повечето служители получават всеки ден по средно 36 мейла и голямо количество информация. Те всеки ден говорят по телефона и социалните мрежи и редовно участват в срещи. Освен това от тях се очаква и да приемат цялата нова технология, така че да са в час, изтъкват специалистите. 

„Мнозина служители са на ръба на срива заради огромното количество данни, с които биват бомбардирани всекидневно. От това страда и продуктивността, а служителите са демобилизирани и търсят помощ от работодателите“, обяснява Марк Питър, директор на фирмата LexisNexis, провела проучване за продуктивността. 

Голяма част от информацията не е важна за човека, който я получава и освен това системата не е способна ефективно да управлява цялата тази информация, казва още той, пише на сайта си хърватският вестник „24 сата“. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати