19 Април 2024 г. Петък

Българите се гордеят с мобилните си маниери

2011-12-05 11:42:11

Българите оглавяват класацията на хората, които се гордеят със собствените си маниери при използване на мобилни устройства. В същото време обаче критикуват най-силно маниерите на сънародниците си.

Това сочат резултатите от световно проучване по поръчка на Intel за етикета при ползване на мобилни устройства.

69% от българите оценяват собствените си маниери като отлични, а 67% от хората определят поведението на другите за неприятно.

Както в  Европа, Близкия Изток и Африка, така и в България, ние се събуждаме, взимаме душ, пием кафе и проверяваме електронната си поща, или публикуваме първия си туит, дори преди да излезем от вкъщи.

Масата на вечеря е най-нежелателното място за използване на мобилни технологии – независимо дали става дума за смартфон или лаптоп. И мъжете, и жените в България поставят масата за вечеря и времето, прекарано с приятели, сред най-неприемливите места някой да използва лаптопа си - 37% и съответно 31% от българските респонденти.

Ползването на компютър в леглото или по време на уикенда е най-малко обидно.

У нас 10% от мъжете си позволяват да използват мобилни устройства, докато са на романтична среща. За сравнение само 4% от жените правят това.

В България 21% от мъжете биха се отказали от душ в продължение на една седмица, за да запазят мобилното си устройство. Такава жертва биха направили 10% от дамите.

Повече от половината респонденти в Европа, Близкия Изток и Африка са склонни да се откажат от шоколад и сладки за седем дни, отколкото да са без скъпоценното си устройство за една седмица. 

46% от българите ползват мобилно устройство в спалнята. 28% пишат съобщения по време на среща или на вечеря с приятели. 37% от българите смятат за обидно, ако някой се блъсне в тях на улицата, защото е твърде ангажиран да пише SMS-и. 74% от българите посочват, че писането на съобщения по време на шофиране може да създаде опасна ситуация.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати