27 Април 2024 г. Събота

Бойко Борисов приключи като №1 в номинациите за "Футболист на годината"

2011-12-05 08:26:48
Премиерът Бойко Борисов попадна безпроблемно в списъка от 20 номинирани за наградата "Футболист на годината" за 2011 г., след като получи 44% от вота на феновете.

Картотекираният във "Витоша" (Бистрица) Борисов завърши с 3501 гласа, като остави след себе си нападателя на "Манчестър юнайтед" и седемкратен победител в анкетата Димитър Бербатов с 1955 гласа (24%). Трети е футболистът на петодивизионния "Шипка" (Драгор) Васил Лукаев с 430 гласа (5%).

Вотът на феновете приключи в полунощ на 4 срещу 5 декември, а сега предстои журналистите да определят носителя на наградата. Получените до тук гласове не се взимат предвид. Последният попаднал сред номинираните е полузащитникът на "Черно море" (Варна) Георги Илиев с 19 гласа.

"Левски" има само двама футболисти в списъка, с който ще разполагат около 200 журналисти от цяла България - Владимир Гаджев и Христо Йовов. Другият голям столичен клуб ЦСКА също е с двама представители - Спас Делев и Тодор Янчев. Шампионът "Литекс" е представен единствено от Страхил Попов, който през тази есен има записани 6 мача в А група.

В списъка за журналистите са и традиционните кандидати за трофея от последните години като играещите в Англия Стилиян Петров (победител през 2003 г.) и Мартин Петров (2006 г.), както и двамата национали от холандското първенство Николай Михайлов и Станислав Манолев.

Извън номинираните останаха полузащитникът на "Терек" Благой Георгиев с 10 гласа и нападателят на "Спортинг" (Лисабон) Валери Божинов с 6 гласа.

Освен Васил Лукаев имаше и други атрактивни предложения на феновете като Спас Пашев от "Марица" (Белово), Христо Спасов ("Хебър 2011") и Славчо Шокопаров от "Светкавица" (Търговище). Но само играчът на "Шипка" успя да обере протестния вот. Въпреки че няколко дни беше изваден от анкетата, той бързо компенсира отсъствието си "от терена" и влезе в тройката по гласове.

Журналистите ще трябва да определят позицията и на Светослав Петров, който до преди месец беше помощник треньор в ЦСКА, а отскоро помага на Милен Радуканов в "Ботев" (Пловдив). Преди дни се появи съобщение, че е картотекиран за всеки случай. Той има 43 гласа, с които изпреварва Станислав Манолев и Мартин Петров.

Номинираните за футболист на годината

Бойко Борисов (Витоша Бистрица) (44%, 3 501 гласа)
Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед) (24%, 1 955 гласа)
Васил Лукаев (Шипка Драгор) (5%, 430 гласа)
Николай Михайлов (Твенте) (5%, 397 гласа)
Стилиян Петров (Астън Вила) (5%, 382 гласа)
Владимир Гаджев (Левски) (3%, 243 гласа)
Бранимир Костадинов (Ботев Враца) (2%, 134 гласа)
Христо Йовов (Левски) (1%, 113 гласа)
Спас Делев (ЦСКА) (1%, 94 гласа)
Тодор Янчев (ЦСКА) (1%, 91 гласа)
Александър Бранеков (Видима-Раковски) (1%, 49 гласа)
Станислав Генчев (Лудогорец) (1%, 43 гласа)
Светослав Петров (Ботев Пловдив) (1%, 43 гласа)
Станислав Манолев (ПСВ Айндховен) (0%, 40 гласа)
Мартин Петров (Болтън Уондърърс) (0%, 34 гласа)
Траян Дянков (Черноморец) (0%, 29 гласа)
Ивелин Попов (Газиантепспор) (0%, 27 гласа)
Емил Гъргоров (Лудогорец) (0%, 24 гласа)
Страхил Попов (Литекс) (0%, 20 гласа)
Георги Илиев (Черно море) (0%, 19 гласа)
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати