26 Април 2024 г. Петък

Трима дрогирани убили с лопата пенсионерката в "Люлин"

2011-12-02 10:27:30

Двама рецидивисти и едно непълнолетно момче са задържани за убийството на 68-годишната майка на полицай, която беше открита мъртва от сина й на 22 ноември в ж.к. "Люлин".

Синът, който работи като полицай от 25 години, се прибирал от работа и когато влязъл в двора на къщата си, забелязал, че е разбит един от прозорците.

Помислил, че са ги ограбили. Отворил вратата и видял майка си в безпомощно състояние, без дрехи да лежи на пода в локва кръв.

Смъртта на възрастната жена е в резултат от тежка черепно-мозъчна травма, причинена от удари с лопата. От дома на жертвата били откраднати двата й мобилни телефона, както и златни пръстени и обеци.

В хода на разследването полицаите достигнали до двама мъже, които предлагали за продан вещи, отговарящи по описание на тези, отнети при убийството.

Единият бил 18-годишният  Б.С. - Божо от Самоков, осъден на пробация за поредното престъпление, и 14-годишен столичанин, познат с прякора Тузи. Когато Божо не бил открит на адреса си, той бил обявен за издирване, и на 30 ноември следобед бил засечен в центъра на Самоков.

По същото време в София на бул. "Европа" криминалисти задържали и непълнолетния му "колега". След довеждането им в полицията двамата признали за извършеното престъпление.

Разказали, че във фаталната нощ заедно с  28-годишния Т. С. - Лайката, дрогирани, влезли къщата на жената с намерение да крадат.

 

Тя обаче ги изненадала, тримата я нападнали и били с лопата. Когато стопанката издъхнала, те преровили жилището, грабнали двата й мобилни телефона, накитите и избягали.

Лайката е задържан на 30 ноември в ж.к. "Люлин" в бившите кипърски общежития, където се укривал при свой познат.

Божо и Лайката са рецидивисти, регистрирани многократно за кражби, грабежи, унищожаване и повреждане на имущество.

28-годишният мъж има 71 криминални регистрации и осем присъди, от тях - седем ефективни и една условна.

А 18-годишният младеж има три ефективни присъди с пробация и една условна. Непълнолетният е известен и на Детска педагогическа стая за кражби.

Двамата рецидивисти остават в ареста за 72 часа с постановление на СГП, а непълнолетният им съучастник е задържан за 24 часа. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати