25 Април 2024 г. Четвъртък

Лицето, от което Европа сънува кошмари

2011-12-02 07:19:58

Никола Меркози. Това е новият лидер на Европа. Образът, който от няколко дни обикаля интернет пространството из целия свят и вече се използва от европейските медии като колаж, изобразяващ икономическия хаос на континента.

"Този фотомонтаж можете да покажете на Вашите деца и да ги плашите, че "Меркози ще ги посети, ако не си ядат вечеря!". Същата тази картина и съща заплаха може да използвате, ако те се оплакват за строги икономии на джобните си, можете да използвате образа и срещу вашата съпруга или съпруг, пенсионер родителите си, децата на вашия тийнейджър", пише в блога keeptalkinggreece.com.

Картината на МЕРКОЗИ е създадена в "злите Photoshop лаборатории" на немския вестник BILD. Именно статия на престижното издание описва симбиозата между Ангела Меркел и Никола Саркози като новото чудовище в Европа.

Материалът на Bild е озаглавен "МЕРКОЗИ - Така ли изглежда нова Европа?".

В него се посочва, че "Германия и Франция искат да бъдат в сърцевината на континента. Нищо не може да работи в Европа без "Merkozy"! Това е силата на дуото от канцлера Ангела Меркел в Германия и френският президент Никола Саркози. Като един мъж (или жена ...), те искат да спасят Европа. Усърдно, сега те се подготовят за техния евро-преврат: индивидуален договор за повече евро-стабилност със значителен немски почерк. Другите в Еврозоната и ЕС може да го подпишат - или не. Това е обратното на обичайната процедура, където 27 държави-членки на ЕС трябва да преговарят, докато всички са съгласни.

Дали новото лице на Европа изглежда така?

Факт е: Меркел и Саркози никога не са били толкова близо, колкото са сега. На срещите им, те се нуждаят "само разстоянието от автомобила до стаята за разговор, за да решат какво ще правят". Берлин, позволи да знаем, зове Bild. Нали финансовият министър Волфганг Шойбле заяви вчера, че "Франция и Германия имат лидерска отговорност", допълва изданието

"Ако това е новото лице на Европа, трябва да се каже, че то изглежда невероятно грозно - буквално и метафорично", оценява ситуацията блогът keeptalkinggreece.com.

Атаките срещу Меркел и Саркози дойдоха в момент, когато френският президент предложи обединение между Германия и Франция.

"Двете страни трябва да се обединят, за да се гарантира стабилността в Централна Европа", заяви Саркози, цитиран от радио "Маяк".

Саркози призна, че вътрешните борби в Европа са довели пазарите и консуматорите до състояние, в което те са „парализирани от срах” и обеща да прекрати споровете си с Германия, за да осигури нужната подкрепа на еврото. „Трябва да стане ясно, че дългът на всяка страна-членка на еврозоната ще бъде върнат”, заяви Саркози, цитиран от „Дейли телеграф”.

След като обяви предстоящите обсъждания с германския канцлер Ангела Меркел в Париж, за „гарантирането на бъдещето на Европа”, Саркози добави, че Германия и Франция са решили да „обединят съдбите си и да гледат към бъдещето заедно”.

Днес той ще проведе важна среща с германския канцлер Ангела Меркел, на която ще разгледат мерките за гарантиране на бъдещето на Европейския съюз.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати