19 Април 2024 г. Петък

Трактори блокират центъра на София

2011-12-01 14:03:47

Стотици селскостопански машини до 4 тона всяка ще бъдат разположени в центъра на София, каза пред журналисти столичвият кмет Йорданка Фандъкова.

Машините ще са част от протеста на земеделските производители, които са съгласни да депозират и финансова сума за покриването на евентуални щети по транспортната инфраструктура.

Протестът на земеделците ще е от 1 до 8 декември, сочи подаденото от организаторите му уведомление до Столичната община.

 

Фандъкова допълни, че се водят интензивни разговори между организаторите, общината и "Пътна полиция", тъй като първоначалното искане е било за влизането на 1000 селскостопански машини.

Земеделците са отхвърлили и предложението да минат и разположат техниката си по обходни маршрути извън централната част на столицата.

Засега е договорено техниката да влезе след 21.00 ч. тази вечер в града, а площадите, на които протестиращите искат да я разположат, са "Св. Ал. Невски" и "синята зона" на пл. "Народно събрание".

Към столицата вече се насочват тежки машини от Петолъчката, Плевен и Враца. Половината от тракторите, които в момента са на ГКПП "Капитан Андреево", също поемат курс към София.

Според заместник-председателя на Асоциацията на зърнопроизводителите, не по-малко от 500 тежки машини ще влязат в столицата. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати