23 Април 2024 г. Вторник

Правосъдната Ковачева не ще конфликти

2011-12-01 07:51:39

Няма как министърът, главният прокурор, министърът на вътрешните работи и съдилищата да не работят заедно, коментира новоизбраният правосъден министър Диана Ковачева.

"Не съм човек, който търси конфликти", категорична бе тя пред bTV.

Ковачева сподели, че познава част от членовете на ВСС и уточни, че няма проблем да дава свободно мнението си. Според нея обаче е важно да се даде възможност на ВСС да работи свободно и открито.

 

По думите й един от спешните ангажименти, с които ще се захване, е Законът за конфискация на имуществото на незаконно забогателите.

"Няма как обаче законът да бъде приет в този си вид, след като бе отхвърлен. Ще бъде предложен нов проект", заяви новият министър.

Диана Ковачева сподели, че предложението да оглави правосъдието дошло две седмици след изборите, премиерът Бойко Борисов лично й се обадил по телефона.

"Доколкото разбирам моята кандидатура е била подкрепена и от Брюксел. Предполагам че, са били водени разговори и с други хора. Беше наистина голяма изненада и тук няма как да отрека, че Министерство на правосъдието не е предизвикателство за един юрист", призна тя.

Изборът на Ковачева се наложи, след като досегашният министър на правосъдието Маргарита Попова беше избрана за вицепрезидент.

"Със съпруга ми имаме различни кариерни развития – той е предложен от квотата на БСП в ЦИК, но моят избор е различен", така отговори Ковачева на критиките, че е свързана с левицата.

"Уважавам и депутати от БСП и мисля, че няма нужда от такива нападки. А що се отнася за обвиненията за непрозрачни конкурси в "Прозрачност без граници"– това е обидно. Репутацията на фондацията е безупречна", категорична бе тя.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати