29 Март 2024 г. Петък

Бойко Борисов - национал, национал!

2011-11-30 06:32:27
Че премиерът ни Бойко Борисов е многофункционален, това го знае всеки. Той може да управлява страната, да командва полицията, да владее карате, да рита футбол, да бие на тенис, да рисува... Е, още не е пропял, но пък никога не е късно за подобна сценична изява. Особено пък в България. Пък и по-добре да пропее, отколкото да стане шахматист, че жална му майка на Веско Топалов.

В следващите редове няма да правя анализ на качествата на премиера във всяко едно негово занимание поотделно, а ще обърна по-сериозно внимание на възможността той да се превърне в първия в историята министър-председател "Футболист на годината“.

А защо не? Всъщност аз съм "за“ той да вземе ценното отличие. И не само –"">Всички слушат Борисов. Каже "Стройте" – строят. Каже "Гласувайте" – гласуват. Е, за намаляването на европейските пенсии още не са го послушали, ама то има време и това да стане. Та като каже Борисов "Айде, момчета, играйте“, гелосаните ни национали къде ще ходят?  Ще слушат и ще играят. Не на песни на Алисия, а на терена. Водени от него. 

Борисов бележи много.  "Гонзо, нека си признае, доведе три-четири левскарчета и с нашите "тигри", обясни съвсем сериозно Борисов преди ден в интервю. Всички знаем кой е Гонзо и колко гола има в А група. Ако трябва да се позовем на статистиката – 162 гола в официални мачове за отборите, в които е играл. А сега смятайте колко гола ще вкара Борисов за националния! А само за статистиката – Витоша Бистрица няма загуба през 2011 година, когато Борисов е играл. Както се казва – формата е преходна, но класата е вечна. 

Борисов е мислител и тактик. Смея да твърдя, че една комбинация от Димитър Пенев като селекционер и Бойко Борисов като капитан и нападател ще оформи такава тактика, че "организираният хаос" от 1994-та година, който ни изведе до четвъртото място на световното, ряпа да яде. Я си представете – в нападение Бербатов и Борисов, отляво "оня от Враца", а отдясно - "оня третия". С едни добри двама "средни опорни" нещата заспиват. И на 7-септември Италия ще бъде победена.

Премиерът е мъжкар. Факт е, че най-големите ни успехи в националния постигнахме с истински мъжкари – не само по дух, но и по физически данни. Е, сега времената са други – на мода са Кристиано Роналдо, Дейвид Бекъм, епилираните крака и зализаните прически. Но пък и нашите "роналдовци" са точно на такова ниво, колкото да ги наричаме "Пернишкия Роналдо", "Шуменския Деко" и "Българския Христос"... опа, Бекъм исках да кажа. Така че при нас явно с прически, татуси и епилация не става. Трябват мъжкари. А по-голям мъжкар от Борисов в страната няма къде да намериш.

Никой не е виждал премиерът да удря по едно шише уиски на чалга клуб. Всъщност, когато види бутилка с алкохол, той обикновено я чупи в някой багер, фадрома или нещо, което копае. Я си представете как националите ни ще внасят каси с бира на лагер?  Да не говорим пък да се наливат в дискотека. Просто няма начин. Иначе премиерът може да халоса бутилката в нечий скъп автомобил.

Бързо може да стане любимец на феновете. Всъщност името на премиера вече бе скандирано на стадион по време на дербито Лудогорец –. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати