26 Април 2024 г. Петък

Ливърпул отново превзе "Стамфорд Бридж"

2011-11-30 06:26:57
Ливърпул отново се превърна в "черна котка" за Челси, за втори път през този сезон.

"Мърсисайдци" постигнаха нова победа на "Стамфорд Бридж" само няколко дни, след като надвиха "Сините" на същия стадион с 2:1.

Този път двата отбора се изправиха един срещу друг в 1/4-финален двубой от Карлинг Къп, който се игра в английската столица и завърши при победа с два чисти гола за Пул.

Първото попадение в мача бе дело на Макси Родригес в 59-ата минута, а крайното 0:2 бе оформено от Мартин Кели в 64-ата минута.

Анди Каръл пък пропусна дузпа през първото полувреме. Ако я беше вкарал, тогава резултатът можеше да бъде още по-убедителен.

Благодарение на победата, Ливърпул елиминира своя противник от турнира за Карлинг Къп.

Като цяло и в двата лагера имаше неприятни новини по време на срещата, след като Джош Макекран и Лукас Лейва бяха принудително заменени.



Още в 3-ата минута домакините имаха страхотна  възможност да открият резултата в срещата.

Давид Луис направи страхотно двойно подаване със свой съотборник, след което проби в наказателното поле.

Той обаче предпочете вместо да отправи удар или да напредне, да падне симулативно в пеналтерията. Дузпа обаче не бе отсъдена.

Гостите обаче постепенно наложиха мини натиск над лондонския тим и създадоха няколко опасни атаки в следващите минути, от които обаче не излезе нищо интересно.

В 12-ата минута Анди Каръл опита удар от трудна позиция, след който обаче топката излезе в аут.

В следващите минути на терена не се случи нищо интересно, а играта бе равностойна и се водеше предимно около централния кръг.

В 21-ата минута обаче гостите от Ливърпул получиха дузпа, след като Алекс игра с ръка при едно центриране.

Зад топката застана Анди Каръл, който обаче пропиля наказателния удар. Рос Търнбул се намеси фантастично и успя да отрази удара на високия нападател.

В 24-ата минута Челси можеше много бързо да открие резултата след изпусната дузпа на гостите.

Лукаку бе на много добра позиция да стреля от няколко метра, но Коатес успя да наруши равновесието му и да изчисти топката.

Постепенно домакините наложиха натиск над мърсисайдския тим и създадоха няколко доста добри атаки.

В 40-ата минута Челси извърши принудителна смяна, след като Джош Макекран се контузи и не успя да продължи мача. На неговото място на терена се появи Рамиреш.

Минута преди края на първата част Ромелу Лукаку пропусна страхотен шанс да открие резултата. Той засече с глава прекрасно центриране на Жозе Босингва, но топката мина само на сантиметри от вратата на Ливърпул.

До края на полувремето не се стигна до нищо интересно и в крайна сметка нулевото равенство се запази.

Като цяло второто полувреме не започна особено динамично. В 48-ата минута Ориол Ромеу опита да изненада Пепе Рейна с удар от далечна дистанция, но топката рикошира в тялото на Франк Лампард и излезе в аут.

Три минути по-късно домакините имаха нова голова възможност, но Джейми Карагър се намеси решаващо и изби топката.

Гостите обаче също опитаха да сътворят нещо интересно и в 55-ата минута Белами отправи удар от малък ъгъл, но топката обаче излезе в аут.

В същата минута Челси пропусна страхотна възможност, но в ситуацията топката срещна горната греда след рикошет във футболист на гостите, след което се отби и в тялото на Коатес. 

Давид Луис претендира за дузпа, но реферът не отсъди такава. Претенциите на кариоката бяха, че Себастиан Коатес е играл с ръка.

В 58-ата минута Макси направи хубав пробив, но не успя да се измъкне изпод носа на отбраната на домакините.

Секунди по-късно Ливърпул успя да открие резултата след страхотна контраатака.

Голът бе дело на Макси, който отново вкара на Челси, както го направи и преди 9 дни.

Крейг Белъми намери Макси в наказателното поле на противника, след което аржентинецът необезпокояван успя да реализира.

Като цяло Челси бе по-активният отбор от началото на второто полувреме, но въпреки това Пул поведе.

В 63-ата минута Ливърпул отбеляза второ попадение, точно преди Вилаш-Боаш да направи двойна смяна, пускайки в игра Анелка и Мата.

Мартин Кели бе оставен сам в наказателното поле и засече с глава прекрасно центриране от фаул на Крейг Белъми. В ситуацията Ромелу Лукаку трябваше да пази крайния бранител, но го изпусна.

В 70-ата минута Ливърпул също бе принуден да извърши принудителна смяна, след като Лукас Лейва се контузи. На неговото място в игра се появи Чарли Адам.

Само пет минути по-късно Никола Анелка имаше страхотна възможност да намали, но Пепе Рейна много предвидливо излезе очи в очи срещу нападателя и му скъси до максимум ъгъла за удар, а през това време бранителите на Пул се наредиха пред голлинията.

Челси се активизира през следващите минути и в 77-ата минута Рейна спаси страхотен удар на Фернандо Торес, който като нищо можеше да се превърне в гол. До края на мача не се стигна до попадения и резултатът се запази.

ЧЕЛСИ - ЛИВЪРПУЛ 0:2
0:1 Макси 59'
0:2 М. Кели 64'

ЧЕЛСИ: Търнбул, Алекс, Босингва, Луис, Бертран, Лампард, Малуда (63 - Анелка) Ромеу, Макекран (41 - Рамиреш), Торес, Лукаку (63 - Мата)

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Карагър, Енрике, Кели, Коатес, Макси (90 - Шкъртел), Лейва (72 - Адам), Спеъринг, Хендерсън, Белами (79 - Каут), Каръл
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати