24 Април 2024 г. Сряда

Лудогорец попари ЦСКА и ще зимува на върха!

2011-11-29 06:28:17
ЦСКА и Лудогорец завършиха 2:2 в истински голов трилър в дербито на 15-тия кръг на родния шампионат, което се игра на стадион "Българска армия".

Домакините поведоха с 2:0 още до 20-тата минута, след двете невероятни попадения на Жуниор Мораеш. Пет минути преди края гостите все още губеха с два гола разлика, но чрез Кешада и Иван Стоянов успяха да заличат аванса на своя съперник и да се доберат до точката.

В края на първото полувреме главният съдия Георги Йорданов отмени чист гол на Емил Гъргоров заради засада-фантом, видяна само от рефера и неговия помощник.

И двата гола на гостуващия тим паднаха след страхотни изпълнения от воле на Кешада и Стоянов, които зарадваха боса на тима Кирил Домусчиев. Така "милионерите" ще зимуват на първо място преди пролетния дял на шампионата.

Двата тима събират по 36 точки в класирането, като Лудогорец има по-добра голова разлика от своя съперник.


Срещата започна вихрено - още във втората минута една слабо изчистена топка от корнер попадна в краката на Спас Делев, който стреля от дистанция. Жуниор Мораеш си спря топката в пеналта с левия крак, след което "кариоката" хладнокръвно мушна кълбото в долния десен ъгъл на Голубович, шутирайки с десния крак по земя.

Веднага направи впечатление късната реакция на Шоко - защитникът на Лудогорец, който бе стабилен през есента, закъсня с изтеглянето си и затова Мораеш не бе в засада при паса на Спас Делев, който доведе до ранното откриване на резултата в дербито.

В следващите няколко минути не се случваше нищо интересно и двата отбора намалиха темпото, след като започнаха вихрено началото на сблъсъка помежду си.

В 20-тата минута Борис Галчев центрира прекрасно отдясно към Жуниор Мораеш, който реализира с глава, след невероятен летящ плонж от точката на дузпата, давайки преднина от два чисти гола на "армейците".

Лудогорец се опита да отговори и Гъргоров стреля от пряк свободен удар на границата на наказателното поле на домакините, но от стената топката излезе в корнер. След това "зелените" не успяха да използват ситуацията и да застрашат Мболи от ъгловия удар.

След това Трифонов изби от голлинията на ЦСКА. Гостите можеха да изравнят от една безобидна на пръв поглед ситуация, при която се получи разбъркване пред алжирския страж на 31-кратния шампион на България. 

В крайна сметка "армейците" бяха отборът с убийствена ефективност в първия половин час на сблъсъка, а Лудогорец бе по-активен. Това обаче не носеше нищо на гостите, освен голове във вратата им.

Минута след това Голубович спаси страхотен удар на Янис Зику. Положението пред румънския голаджия не бе лесно и ъгълът бе доста малък, но и вратарят на "зелените" показа класа, след като се хвърли смело в тялото на своя опонент, който се опита да го прехвърли много технично с едно фамозно копване на кълбото.

В 34-тата минута реферът Георги Йорданов компрометира качествата си на съдия, след като зачете решението на страничния арбитър и не зачете чист гол за гостите. При подаването на Марселиньо към Гъргоров последният изобщо не бе в засада, но попадението на Бадема с левия крак бе отменено. 

След това Костадин Стоянов повали Марселиньо в пеналта на ЦСКА, но реферът не отсъди дузпа за гостуващия състав. Пет минути преди почивката Емил Гъргоров отправи техничен изстрел от пряк свободен удар, но Мболи се разтегна и изби в корнер.

30 секунди след почивката Станислав Генчев отправи силен шут от дистанция, но топката премина на метър над вратата на домакините. Все пак гостите показаха голямо желание веднага да върнат поне едно от получените две попадения през първата част.

Десетина минути след подновяването на играта Марселиньо се измъкна добре по левия фланг, но стреля неточно с десния крак, на метър и половина от лявата греда на Райс Мболи, който нямаше какво да направи при точен удар на бразилеца.

Постепенно ЦСКА успя да приспи своя съперник. Двата тима намалиха темпото, домакините накъсаха играта с чести нарушения и така и не се случващо нищо запомнящо се на терена.

В 78-тата минута Шоко подаде към Марселиньо, който надбяга Пламен Крачунов и пред погледа на Райс Мболи бразилецът стреля, но не успя изобщо да уцели вратата на "армейците" в най-чистата ситуация за "зелените" през второто полувреме. След това удар от воле на Иван Стоянов изобщо не застраши алжирския страж.

В 86-тата минута Тодор Янчев не си спря добре топката в наказателното поле на ЦСКА и тя попадна на волето на Кешада, който разстреля Мболи с безмилостен шут, връщайки интригата в сблъсъка.

В 89-тата минута Кешада пусна към Йордан Минев, който центрира много меко отляво и Иван Стоянов реализира фантастично попадение от воле, изравнявайки резултата след силните последни минути на гостите. 

В добавеното време на срещата "армейците" нямаха сили да търсят трети гол, след като бяха буквално попарени от своя героичен в този мач съперник, който не само заличи два гола пасив, но и превъзмогна грубата съдийска тесла на неадекватния в този мач арбитър Георги Йорданов, който отмени гол на Гъргоров и през втората част тръгна да компенсира гостите.

В крайна сметка равенството може да бъде прието за справедлив резултат и очевидно борбата за титлата в "А" група ще се реши в последните кръгове през пролетта.

ЦСКА - Лудогорец  2:2

1:0  Мораеш - 2'

2:0  Мораеш - 20'

2:1  Кешада - 86'

2:2  Иван Стоянов - 89'



ЦСКА:  Мболи, Бандаловски, Пламен Крачунов, К. Стоянов, Трифонов, Янчев, П. Стоянов, Галчев, Делев (Адемар - 80'), Мораеш (Нелсън - 73'), Зику

Лудогорец:  Голубович, Минев, Барт, Гулдан, Шоко, Генчев, Дяков, Марселиньо, Гъргоров (Кешада - 82'), Миро Иванов (Кабаселе - 75'), Александров (Иван Стоянов - 45')
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати