25 Април 2024 г. Четвъртък

Телевизорът ще ни чува, вижда и разбира

2011-11-28 13:08:54

Милиони хора са свикнали да крещят срещу телевизора. Заради революционна технология, която скоро ще бъде въведена, вече ще трябва да внимаваме какво казваме, а и какви жестове правим към екрана.

Компанията "Епъл" разработва телевизор, който не само чува какво казваме и вижда жестовете ни, но и ги разбира, съобщи в. "Дейли мейл".

Революционните нови интерактивни апарати, наречени iTV, може да се появят на пазара още догодина.

Подобна технология вече се използва в игровите конзоли Xbox.

Телевизорът на "Епъл" обаче ще има повече приложения. С него ще е по-лесен достъпът до цели филми в интернет, които да се гледат удобно на голям екран.

Догадките за новия телевизор се увеличиха миналия месец след смъртта на основателя на "Епъл" Стив Джобс.

През октомври стана ясно, че американската Патентна служба е получила документи за устройство на "Епъл" за "контрол на видеопроцеса в реално време с жестове".

Жестовете ще се използват например за редактиране на видеоклипове или прехвърляне на кадри от телевизора към телефона. Айфоните имат умения за гласов контрол, които могат да бъдат приложени и в новия телевизор.

От "Епъл" не пожелаха да коментират какви са плановете им за телевизора, а те са много интересни за конкуренти като южнокорейците "Самсунг".

Не всеки иска да има телевизор, който да го чува какво казва и да го гледа какво прави в хола. Според технологични експерти жестовете могат лесно да бъдат разбрани погрешно.

"Това ще е като да седиш на търг на "Сотбис" и с всички сили да се стараеш да не помръднеш, за да не купиш нещо за 10 милиона лири", обясни технологът Бенедикт Еванс.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати