20 Април 2024 г. Събота

Очаквано: Издигнаха Путин за президент на Русия

2011-11-27 14:24:08

Руският премиер Владимир Путин официално беше издигнат за кандидат за президент от управляващата руска партия Единна Русия, предадоха световните агенции.

Това стана на партиен конгрес в спортния комплекс Лужники в столицата Москва, на който присъстваха близо 11 000 делегати.

Номинацията на Путин за изборите за президент, които ще се проведат през март 2012 г., поставя официално началото на предизборната кампания в Русия, отбелязва АП.

Преди изборите за президент в страната ще има парламентарен вот на 4 декември. В навечерието на днешния конгрес Путин обяви, че президентът Дмитрий Медведев оглавява предизборната листа на Единна Русия за парламентарния вот и обеща да го направи премиер след президентските избори, припомня АП.

Тази планирана размяна на постовете разгневи мнозина в Русия, които предупредиха, че така само ще се засилят авторитарните тенденции и че Путин ще има възможност да управлява още 12 години, превръщайки се по този начин в най-дълго управлявалия лидер в Русия след краха на комунизма, съобщава БТА.

Самият Путин призова избирателите да подкрепят на предстоящите парламентарни избори на 4 декември Единна Русия и изтъкна усилията, положени от тази партия за защита на страната, за възвръщането на силата на Русия и на уважението към нея в света и за изпълнението на всички поети към обществото ангажименти, предаде ИТАР-ТАСС.

Путин подчерта, че управляващите нямат право да се отклоняват от задълженията си и от решенията на проблемите на обществото.

Като един от приоритетните проекти за Русия Путин определи създаването на Евразийския съюз и благодари за усилиятаположени в тази насока и от страна на президентите на Беларус и на Казахстан.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати