20 Април 2024 г. Събота

Влакове висят по гари. Стачката в страната е в ход

2011-11-26 11:54:01

Трети ден продължава стачката на служителите от БДЖ срещу планираните съкращения на работещи в системата на железниците.

Председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев обяви, че ефективният протест в страната ще продължи до 16.00 часа днес.

Има натиск от страна на ръководството на БДЖ върху стачкуващи колеги, категоричен бе той.

"Въпреки това железничарите продължават да стачкуват, защото разбират, че спирането на стачката ще бъде пагубно за тях. Няма да седнем на масата на преговорите с поставяне на ултиматуми от страна на ръководството", заяви още Бунев.

София

 

На Централна гара нито един влак не е потеглил след 08.00 часа, нито пък е пристигнал. Стотици жепейци протестират с плакати по пероните.

Варна

Стачкуващи спряха първия влак на жп гарата в морската ни столица, след като два дни железничарите не посмяха да участват в протестите. В 9.15 часа е спрян влакът Варна – Русе. Около 15 души са се събрали на гарата и скандират.

Бургас

Шест влака, които трябваше да отпътуват от бургаската гара за времето от 8 до 16 часа, няма да го направят заради стачката в БДЖ. Осем са влаковете, които пък няма да пристигнат. 
За трети пореден ден експресът от Бургас за София е спрян на гара Септември.

Благоевград

Спряно е движението на влаковете на жп гарата в града. Служители, коментират помежду си, че хората ги е страх, за да не загубят работното си място и затова няма по-ефективни стачни действия в Благоевград.

Горна Оряховица

Тук на гарата са спрени три влака. Композициите трябва да пътуват за Плевен, Варна и Балкана. На гарата има около 40- 50 стачкуващи. Няма пътници, които да чакат.

Перник

Трети ден продължава стачката на железничарите в Перник. Отново оттук не заминаха два влака за столицата. В чакалнята няма пътници. Броят на стачниците е малък заради съботния почивен ден.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати