Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Януари 16
Начало arrow България arrow Влакове висят по гари. Стачката в страната е в ход

Влакове висят по гари. Стачката в страната е в ход

  Print E-mail
2011-11-26 11:54:01
източник: dnes.bg

Трети ден продължава стачката на служителите от БДЖ срещу планираните съкращения на работещи в системата на железниците.

Председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев обяви, че ефективният протест в страната ще продължи до 16.00 часа днес.

Има натиск от страна на ръководството на БДЖ върху стачкуващи колеги, категоричен бе той.

"Въпреки това железничарите продължават да стачкуват, защото разбират, че спирането на стачката ще бъде пагубно за тях. Няма да седнем на масата на преговорите с поставяне на ултиматуми от страна на ръководството", заяви още Бунев.

София

 

На Централна гара нито един влак не е потеглил след 08.00 часа, нито пък е пристигнал. Стотици жепейци протестират с плакати по пероните.

Варна

Стачкуващи спряха първия влак на жп гарата в морската ни столица, след като два дни железничарите не посмяха да участват в протестите. В 9.15 часа е спрян влакът Варна – Русе. Около 15 души са се събрали на гарата и скандират.

Бургас

Шест влака, които трябваше да отпътуват от бургаската гара за времето от 8 до 16 часа, няма да го направят заради стачката в БДЖ. Осем са влаковете, които пък няма да пристигнат. 
За трети пореден ден експресът от Бургас за София е спрян на гара Септември.

Благоевград

Спряно е движението на влаковете на жп гарата в града. Служители, коментират помежду си, че хората ги е страх, за да не загубят работното си място и затова няма по-ефективни стачни действия в Благоевград.

Горна Оряховица

Тук на гарата са спрени три влака. Композициите трябва да пътуват за Плевен, Варна и Балкана. На гарата има около 40- 50 стачкуващи. Няма пътници, които да чакат.

Перник

Трети ден продължава стачката на железничарите в Перник. Отново оттук не заминаха два влака за столицата. В чакалнята няма пътници. Броят на стачниците е малък заради съботния почивен ден.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  Новини 2 689 нови случая на коронавирус при 11 376 са направените тестове. Като съотношение новоустановените случаи са 23,6% от направените тестове.Активните случаи са 27 230. В ...
  Новини На 22 септември се навършват 112 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден, през 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново, с манифест, ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?