26 Април 2024 г. Петък

За варивата, печивата и семейните истории в "Атака"

2011-11-25 15:47:28

Тринадесет от общо 15 народни представители от "Атака" категорично заявяват, че нямат никакво намерение да напускат парламентарната група на партията.

Те са се подписали под обръщение до медиите, с което искат  да спестят усилията на журналистите "в търсене на доказателства за разцепление в парламентарната ни група".

"По клеветническите въпроси за харчове, субсидии, апартаменти, пури, запалки, химикалки, напитки, варива и печива за вас и срещу някои от вас работят нашите юристи", заявяват депутатите от "Атака".

От групата на Волен Сидеров, подписали се под документа, липсват имената на народните представители Калина Крумова и Борислав Стоянов. От пресцентъра на партията уточниха, че и двамата не били съгласни с декларацията.

Депутатът от "Атака" Борислав Стоянов заяви пред Dnes.bg, че подготвеното обръщение звучало глупаво и било безумно с жълтите истории в него.

"Още на групата миналия понеделник, когато се обсъждаха резултатите от изборите, аз и Димитър Стоянов поставихме въпроса, че лидерът на партията при тези катастрофални резултати, трябва да си подаде оставката. Още тогава казах категорично, че нямам намерение да напускам групата на "Атака", коментира Стоянов.

Той отново повтори позицията си, че няма намерение да напуска нито парламентарната група, нито партията. Но продължава да иска оставката на лидера Волен Сидеров.

Според депутата лидерът на "Атака" сам е изнесъл личните скандали, с което изместил проблемите в партията.

Вчера в парламента плъзна слух, че Калина Крумова обмисля да напусне след раздорите в партията.

"Както виждате, съм на работното си място и нямам какво повече да кажа. На работа съм, не съм напуснала и няма да напусна", заяви вчера тя по повод твърденията, но отказа да отговори на въпрос дали застава зад лидера Волен Сидеров. Днес тя не беше открита за коментар.

 

Последният депутат, който напусна групата на "Атака", беше Цвета Георгиева, която единствена от бившите си съпартийци подкрепи бюджета за 2012 г. Преди това напуснаха Валентин Николов, Камен Петков, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев и Стоян Иванов.

Скандалите в партията избухнаха с пълна сила, след като доведеният син на Сидеров – Димитър Стоянов, поиска оставката на Сидеров. Възникна и спорът кой иска да превземе партията - Деница Гаджева, за която се твърди, че е в близки отношения с лидера на "Атака", или Капка Сидерова, която вече се е разделила със Сидеров.

След семейнитe драми в "Атака" изплува и въпросът за парите. Бивши съпартийци обвиниха ръководството на партията в злоупотреби с пари от държавната субсидия.

Партията купила голямо количество обикновени химикалки, които били описани на цена от по 3,80 лева, докато реално стрували 20 стотинки.

По време на пътувания организаторите отсядали в скъпи хотели, пиели уиски за 500-600 лева, а самият Сидеров пушил пури за 120 лева и правел сметки от по 5000-6000 лева.

Появиха се и изказвания и за вила на Сидеров на Лазурния бряг, както и за апартамент в Париж.

От обръщението на депутатите на "Атака" става ясно, че ще бъде потърсена съдебна отговорност заради направените изказвания.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати