29 Март 2024 г. Петък

Цонга изхвърли Надал от шампионата на АТР

2011-11-25 06:03:34
Жо-Вилфред Цонга се класира за полуфиналите на заключителния шампионат на мъжката тенис асоциация (АТР) в Лондон с общ награден фонд 2 227 500 евро.

Това стана факт, след като французинът надделя трудно над световния номер 2 Рафаел Надал с 2:1 сета, в отделните части 7:6, 4:6, 6:3.

Така Цонга зае второто място в предварителната група В, където безапелационен лидер, с три победи от три мача, е 5-кратният носител на трофея Роджър Федерер.

Сблъсък започна с подчертано предимство на сервиращите, като в първата част до пробив така и не се стигна, а в последвалия тайбрек французинът бе по-концентриран и след категоричното 7:2 поведе в резултата.

Във втория сет обаче Рафа показа шампионския дух, като повиши значително играта си, особено на собствен сервис, търпеливо изчака своя момент и в десетия гейм нанесе решителния си удар, печелейки подаването на Цонга за 6:4.

Заключителната трета част обаче стартира кошмарно за “Ел Торо”, който допусна пробив в самото начало и предостави инициативата на своя опонент, като в тези минути вече изглеждаше и леко поуморен.

От другата страна на мрежата французинът летеше по корта, подсигури се с втори пробив и точно когато имаше възможността да сервира за мача, допусна нервите да вземат връх и позволи на Надал да върне единия от брейковете и да остане в мача.

За съжаление на всички фенове на испанеца обаче радостта им бе твърде кратка, след като още в ответния гейм Цонга за трети път спечели подаването на испанеца и на практика сложи точка на този толкова вълнуващ двубой.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати