26 Април 2024 г. Петък

Само Деница влизала в кабинета на Волен, оставала дълго

2011-11-24 08:23:51

Не Капка Сидерова, а Деница Гаджева е обсебила партия "Атака", твърдят напусналите редиците на партията Ивайло Минов и Мартин Мартинов, които се включиха с подробности около семейно-политическата сага около лидера на националистите.

Те разказаха пред bTV, че в последната година единствена Деница Гаджева от народните представители на "Атака" влизала в кабинета на Волен Сидеров и оставала дълго и до късно.

"Аз лично съм ги чакал да излязат до 00.00-1.00 часа доста често. Те се заключваха и не искаха други хора да виждат, че са заедно", заяви Мартинов.

Лидерът пък коренно си променил отношението през последната година, като дори наричал някои от депутатите си "боклуци".

Бившите атакисти разкриха още, че в ръководството се правели злоупотреби с пари от държавната субсидия. Партията купила голямо количество обикновени химикалки, които били описани на цена от по 3,80 лева, докато реално стрували 20 стотинки.

Луксозният ремонт на двете централи пък бил извършен от фирма на Николай Пехливанов – депутат от Атака и близък на Волен Сидеров. Появили се слухове, че същият подарил апартамент на лидера на партията в Париж.

По време на пътувания организаторите отсядали в скъпи хотели, пиели уиски за 500-600 лева, а самият Сидеров пушил пури за 120 лева и правел сметки от по 5000-6000 лева.

 

По този повод Минов и Мартинов са сезирали НАП, но все още нямат отговор. Те допълниха, че не били осигурявани адекватно, а заплатите са им давани на ръка, тъй като били различни от описаните по договор.

За сблъсъка при Баня Башъ двамата напуснали, които са участвали в организацията на митинга, прераснал в сблъсък, разказаха, че всичко започнало от малък инцидент с шофьора Емил Янев. Той имал за задача да пуска църковна музика от автомобил, докато от говорителите на джамията се чува обедната молитва.

След сблъсък с мюсюлманите Янев е заключен в Трето РПУ. Провокиран от това, Волен Сидеров дава нареждането за митинг. На организаторите е казано да викнат и "крайната" група от Габрово, чийто лидер е скинхед. Целта била да има повече крайно настроени млади хора, за да стане боят.

"Преди да дойде Сидеров, митингът беше на 10-15 метра от мюсюлманите. Когато се появи обаче, попита защо сме толкова назад. Не е казвал да се бием, но по предложение на Гаджева се купиха яйца, които да се хвърлят, и мюсюлманите отвърнаха с камъни", разказа Ивайло Минов.

По думите на двамата се е случвало да се плаща за участие в митинг. Сумата била по 100 лева, а пример за това е случаят със спирането на симпатизанти на "Атака" на сръбската граница.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати